• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Ontbijtrecepten Dag 1 – Overnight Oats

10 februari 2014 geschreven door Heleen Quantrill 14 Reacties

Naar recept gaan Recept afdrukken

Deze week zal ik elke werkdag samen met Biologische Toko een nieuw ontbijtrecept publiceren dat niet alleen erg lekker is, maar ook prima snel of van te voren klaar te maken zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan op een moment dat je eigenlijk zo snel mogelijk de deur uit wil (of anderen de deur uit wil werken). Ik hoop dat jullie hier veel plezier van zullen hebben! Vandaag staat er op het recept: Overnight Oats

Havermout is populair hier op Eet Goed Voel je Goed. Ik maak het zelf vaak klaar, de kinderen en echtgenoot vinden het erg lekker. Het is makkelijk, breed toepasbaar en goedkoop. Oh ja, het is ook erg gezond!

Dit recept is al een tijdje erg populair in Amerika en sinds kort zie ik het ook hier in Nederland op verschillende blogs verschijnen. Het idee is dat je havervlokken een nacht laat weken in melk en yoghurt en andere ingrediënten, zodat je de volgende ochtend een kant-en-klaar ontbijt hebt. Geen gehaast, geen rommel ’s ochtends, direct eten. Sterker, als je dit in een pot met deksel maakt, zoals ik beschrijf, kun je het zelfs meenemen naar werk als je echt in tijdnood zit!

Ik voeg graag chiazaad toe aan mijn Overnight Oats. Chiazaad zorgt er o.a. voor dat het vocht wat meer opgenomen wordt, zodat je een stevige pap hebt ’s ochtends. Plus, chiazaad heeft veel gezondheidsvoordelen, dus het kan geen kwaad om er regelmatig wat van te eten!

 

Overnight Oats

Overnight Oats (Havermout uit de Koelkast)

Heleen Quantrill
Overnight Oats, oftewel Havermout uit de koelkast, maak je de avond ervoor om zo 's ochtends direct een voedzaam ontbijt klaar te hebben.
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Totale tijd 10 min
Gang Ontbijt
Porties 1

Ingrediënten
  

  • 25 gram havervlokken
  • 80 ml melk naar keuze
  • 2 el yoghurt naar keuze
  • 1,5 tl chiazaadjes
  • 1 tl honing optioneel
  • 1 mespuntje vanillepoeder optioneel
  • 50 gram fruit naar keuze

Instructies
 

  • Neem een glazen pot met een deksel en doe hier alle ingrediënten behalve het fruit in.
  • Roer even goed door.
  • Roer vervolgens het fruit er voorzichtig door en zet in de koelkast.
  • Laat een nacht (ongeveer 8 uur) in de koelkast staan zodat de havervlokken zacht worden.
  • Serveer de volgende ochtend als ontbijt met extra fruit.

Notities

Andere smaken
Je kan eindeloos variëren met dit recept. De laatste drie ingrediënten in bovenstaand recept zijn te vervangen door heel wat andere smaken. Wat denk je van:
Bosbessen en ahornsiroop - Voeg een handvol verse of bevroren bosbessen toe en een eetlepel ahornsiroop.
Appel-Kaneel - Roer drie eetlepels ongezoete of zelf gemaakte appelmoes en een theelepel kaneel door de havermout.
Banaan en Cacao - Eén banaan en een eetlepel cacaopoeder zijn een heerlijke combinatie!

 

Hoe maak jij je overnight oats? Deel je tips hieronder!

Ook leuk om te lezen!

  • Karamel Appel HavermoutpapKaramel Appel Havermoutpap
  • Havermout SmoothiesHavermout Smoothies
  • Banaan Havermout Blender PannenkoekenBanaan Havermout Blender Pannenkoeken
  • Bramen Limoen SmoothieBramen Limoen Smoothie
  • Havermout Cupcakes uit de OvenHavermout Cupcakes uit de Oven
Bijgewerkt op 15/07/20

Categorie: Ontbijt, Recepten Tags: Havermout, Overnight Oats

Reacties

  1. Annie zegt

    10 maart 2020 om 15:56

    Hoi Heleen,
    zelf maak is ’s morgens altijd havermout van 2,5 dl rijstmelk + 4 eetlepels havermout.
    Verwarmen.
    Over night lijkt me een koude plens in je maag.
    Mag collageenpoeder er gewoon doorheen (Ergomax) ?

      Annie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      16 maart 2020 om 11:54

      Hey Annie,

      Buiten de koelkast laten weken kan ook hoor. Anders is het inderdaad wel erg koud. Iets wat ik tijdens de zomermaanden overigens wel lekker vind 🙂 En ja, dat poeder kan er gewoon doorheen. Vlak voordat je het gaat eten even doorheen roeren.

      Groetjes!

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  2. Kattebelletjes zegt

    16 oktober 2014 om 23:14

    Ik heb gisteren ook overnight oats gemaakt, maar ik heb het gewoon in een open bakje in de koelkast gezet. Maakt het echt verschil als je het in een afgesloten pot doet? Ik ben nog een newby op havermout gebied ;).

    En heb je met 25g voldoende? Lijkt me zo weinig of ligt dat aan mij?

      Kattebelletjes(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    11 februari 2014 om 08:19

    Ik volg je al een tijdje en doe veel inspiratie op ! Fijn, al die havermoutrecepten, maar toch vind ik de warme varianten op pap veel lekkerder dan de koude versies. Smaken verschillen, ben ook de enige in het gezin die er zo dol op is.

    Groet, Marjan

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    11 februari 2014 om 06:18

    Stomme vraag misschien, maar is een glazen pot een must, of kan het bv. ook in een tupperware-bakje?
    Gr. Marja

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      11 februari 2014 om 07:46

      Door vragen word je wijs. Er bestaan geen stomme vragen, hoor.
      Mijn ervaring is een pot beter afsluitbaar als er vloeibaar in zit.
      Een bakje wil nog weleens lekken. Of je moet een heel goed speciaal bakje hebben.
      groet, Sabine

        Anonymous(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  5. Carola Mostert zegt

    10 februari 2014 om 21:22

    Heel lekker klinkt het! Hij staat klaar voor morgen met framboosjes en zwarte bessen. Ben benieuwd! Bedankt voor de ideetjes

      Carola Mostert(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Nicky zegt

    10 februari 2014 om 17:15

    Overnight oats is een van mijn favorieten, het is zo lekker en vooral ook heel makkelijk! Ik maak het meestal met geitenyoghurt of plantaardige melk.
    Mijn favorieten zijn: cacao – rood fruit – kokos, appel – kaneel – walnoten.

    Leuk dat je deze week elke dag ontbijtjes online zet! Nederland mag wel eens wat anders gaan ontbijten dan die standaard boterham met kaas 😉

      Nicky(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  7. adrielle de hoog zegt

    10 februari 2014 om 15:05

    Heleen, heeft de yoghurt zeg maar een “functie” of is dit weg te laten of te vervangen door geitenyoghurt? Ik kan echt geen koe meer verdragen 😉 krijg er de pijn van holteontsteking van en dat duurt vervolgens een hele dag. Ik hoor het graag van je. Groetjes, Adrielle

      adrielle de hoog(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Anonymous zegt

    10 februari 2014 om 14:55

    Goed idee.
    Ben gek op havermout.
    Alleen de rest van het gezin nog niet zo………jammer.
    Ieder zijn keus.
    groet, Sabine

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  9. Cora zegt

    10 februari 2014 om 12:54

    Ik heb m al klaar staan voor morgenochtend. Met banaan en aardbeien erdoor. Ben benieuwd.

      Cora(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  10. Lot zegt

    10 februari 2014 om 11:18

    Kan het eigenlijk ook met boekweitgrutten? Wellicht neemt dat het vocht niet goed op, en zou ik het eerst wat kunnen malen om de grutten buitenkant te breken. Ga het eens proberen.

      Lot(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  11. Maggie zegt

    10 februari 2014 om 10:33

    Het ziet er lekker uit, maar als je geen havermoutpap lust… moet je hier denk ik ook niet aan beginnen?

      Maggie(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Havermout Smoothies - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    14 juli 2020 om 18:28
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.