Nu dat Echtgenoot voorlopig niet thuiskomt (werk), is het voor mij lastiger om makkelijk aan boodschappen te komen en moet ik voorzichtiger omspringen met het geld dat ik voorhanden heb. Dit betekent vooruit plannen en producten gebruiken waar ik minstens twee maaltijden van kan maken. Ook wil ik goeie kost neer kunnen blijven zitten, maar niet ten koste van mijn tijd en energie. Dus niet al te lang in de keuken staan, minimale variatie, maar goeie producten. Ik heb het volgende bedacht:
1. Rooster een kip in oven. Dit levert op dag 1 Roast Dinner op met groente en aardappels. Op dag 2 eten we koude kip met gebakken aardappeltjes, courgette en champignons. In de nacht van dag 2 op dag 3 trek ik bouillon van het karkas. Op dag 3 eten we minestronesoep met wortel, aardappel, selderij en brood met boter. Herhaal dit proces zo vaak als nodig. Variatie met rundvlees of kalkoen is mogelijk, principe blijft het zelfde.
2. Trek bouillon van schenkel. Dit is goed voor twee keer soep en lekkere jus voor oa. bij het Roast Dinner. Het is stevige bouillon met wei, verse kruiden, ui en knoflook. Een goeie basis voor een aantal gerechten, aangevuld met verse groenten uit het seizoen.
3. Fruit en zuivel. De kinderen eten graag beiden als ontbijt en als tussendoor. Gecombineerd met amandelkoekjes of -pannenkoekjes heb je al een maaltijd opzich. De zuivel is natuurlijk biologisch en lekker zuur om het meeste profijt er van te hebben.
4. Eieren. Ik heb genoeg vrije uitloop eieren ingeslagen zodat ik voorlopig wel toe kan. Gekookt lekker zo met een beetje zout of mayonaise of anders met kaas, komkommer en noten ook als ontbijt of lunch tijdens een schooldag.
5. Suiker. Door suiker tot een absoluut minimum te beperken garandeer ik mezelf rustige dagen en een makkelijk slapengaan ritueel. Essentieel voor 1-ouderschap 😉
6. Alcohol. Zie punt 5, maar dan omgekeerd op de moeder toegepast en niet de kinderen
😉
Nog andere suggesties?
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Laat een reactie achter