• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Langzaam Gegaard Buikspek met Krokant Korstje

20 mei 2020 geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Langzaam gegaard buikspek met een krokant korstje – Zo doe je dat!

langzaam gegaard buikspek

Het is volop barbecue-seizoen! Simon is een verstokte bbq-er en grijpt elke gelegenheid aan om de Weber aan te steken. Hij is 16 december jarig en we hebben inmiddels meerdere keren met zijn verjaardag de barbecue aangehad. Zelfs met Kerst een keer! Hoe dan ook, wij zijn die standaard gesorteerde vleespakketten bij de supermarkt echt al lang ontgroeid. Barbecueën draait bij ons om ‘low&slow’, lekker relaxen met vrienden of saampjes, wat te drinken er bij en even de wereld aan ons voorbij laten gaan.

Tegenwoordig gebruiken we de barbecue om grotere stukken goed vlees langzaam te garen. Bijvoorbeeld een flink stuk buikspek. De barbecue gaat dan ’s ochtends al aan en ik zorg dat het vlees zorgvuldig voorbereid en ingewreven is met olie en kruiden. De buikspek gaat op het vuur, deksel er op en we ‘negeren’ het voor een flink aantal uur. Het resultaat is langzaam gegaard buikspek dat boterzacht is met een heerlijk krokant korstje. Perfect met een glas zelfgebrouwen Engels bier er bij! 🙂

Als je geen barbecue hebt en/ of echt geen zin hebt om zo lang de barbecue aan te hebben, dan kan dit ook prima in de oven. De truc blijft om er de tijd voor te nemen en het buikspek op een lage temperatuur zijn ding te laten doen.

Overigens is langzaam gegaard buikspek niet het enige vlees dat zich uitstekend leent voor langzaam garen. Check deze link voor nog meer inspiratie!

langzaam gegaard buikspek

Langzaam Gegaard Buikspek met Krokant Korstje

Langzaam gegaard buikspek met een krokant korstje is heerlijk op de barbecue of uit de oven. Neem er de tijd voor en geniet van boterzacht vlees en dat verrukkelijke knapperige korstje!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 4 uur 20 min
Totale tijd 4 uur 30 min
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5 kilo buikspek
  • 5 el olijfolie
  • 3 tl grof zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 tl venkelzaadjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Wrijf de buikspek droog en maak inkepingen in het spek.
  • Wrijf het vlees in met de olijfolie en bestrooi royaal met zout, peper en de venkelzaadjes.
  • Leg het vlees in een ovenschaal in de oven en laat het vlees gedurende 3 uur langzaam garen.
  • Haal het vlees uit de oven en giet het vet af - bewaar dit! Erg lekker om vlees in te bakken! Draai de oven lager naar 140 graden en zet het buikspek terug in de oven. Laat nog een uur garen.
  • Om het knapperige korstje te krijgen, draai je op het laatst de oven flink op naar 220 graden en rooster je de buikspek in 20 minuten knapperig.
  • Snijd de buikspek aan en serveer bijvoorbeeld met coleslaw en zoete aardappelpuree!

Ook leuk om te lezen!

  • Doe meer met je Barbecue – Vijf tips voor BBQ Variatie!Doe meer met je Barbecue – Vijf tips voor BBQ Variatie!
  • 10 tips voor de Perfecte Barbecue10 tips voor de Perfecte Barbecue
  • Supervoedsel: Koreaanse KimchiSupervoedsel: Koreaanse Kimchi
  • Watermeloen Salade en Fruitige IJsblokjes van Miss NaturalWatermeloen Salade en Fruitige IJsblokjes van Miss Natural
  • Antioxidanten in Voeding en WaterAntioxidanten in Voeding en Water
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Avondeten, Recepten Tags: barbecue, buikspek, langzaam garen

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.