• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Kruidige Pompoen Wafels – Kokosmeel

geschreven door Heleen Quantrill 13 Reacties

Onze zoon wordt een beetje kieskeurig. Hoewel hij nog altijd goed eet, moet alles een specifieke naam hebben. Gewoon ‘andijvie met gehaktbal’ doet het niet voor ‘m. Madras Curry met yoghurt Raita wel. Vraag me niet waarom. Zijn opa doet dat ook 😉 Dus het zal wel een familieding zijn dat een generatie overslaat. Maar toen ik met deze wafels aan kwam zetten, was hij het dus ook niet eens met de beschrijving. ‘Ja maar, hoe HEET het?’. Toen maar in het Engels gezegd (Spiced Pumpkin Paleo Waffles), want alles waar Paleo of Dino in voorkomt is dan weer wel goedgekeurd. Tsja…
Desalniettemin waren deze wafels een enorme hit! Gezoet met banaan en pompoenpuree zodat ze extra smeuïg zijn. Ik heb ze meegenomen naar school voor op de overblijf en belegd met notenpasta en banaan als een soort boterham.

Kruidige Pompoen Wafels
4 grote wafels, afhankelijk van de grootte van je wafelijzer

4 el gesmolten boter of kokosolie
30 gram kokosmeel
6 eieren
2 – 4 el pompoenpuree
1 banaan, geprakt
2 el zoet naar keuze, ahorn smaakt hier het lekkerst
1/4 tl Keltisch zeezout
1/4 tl bicarbonaat
1 el appel cidre azijn of citroensap
1/2 tl gemberpoeder
1/2 tl gemalen kruidnagel
2 tl kaneel
Wafelijzer
Extra boter of kokosolie

  1. Zet je wafelijzer aan op een lage stand.
  2. Neem een ruime kom en kluts hierin de eieren met het zout, bicarbonaat en appel ciderazijn.
  3. Roer hier vervolgens het zoet, de pompoenpuree en de geprakte banaan door. 
  4. Neem nu een fijne zeef en zet deze op de kom.
  5. Doe de kokosmeel en de specerijen hierin en zeef dit in het eimengsel.
  6. Kluts goed door, er mogen geen klontjes in zitten.
  7. Roer vervolgens de gesmolten boter of kokosolie erdoor. 
  8. Laat een beetje boter of kokosolie smelten in je wafelijzer en lepel wat beslag er in.
  9. Bak de wafel in ongeveer 5 minuten goudbruin.
  10. Herhaal met het overige beslag. 

Deze wafels zijn zo al heel lekker, of met extra boter en ahornsiroop, maar je kan ook net doen of het brood is en ze beleggen met jam, notenpasta, geprakte banaan, honing of kaas. Geef mee naar school of werk als lunch!

Wat zou jij op je wafel smeren? En wat voor alternatief voor brood hebben jullie al ontdekt? Deel het hieronder!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Spiraalsnijder Tips & TricsSpiraalsnijder Tips & Trics
  • Kaas Kerstkrans – Een leuke manier om een kaasplank te serveren!Kaas Kerstkrans – Een leuke manier om een kaasplank te serveren!
  • Zo haal je 3 Maaltijden uit 1 (ouderwets lekkere) Hele KipZo haal je 3 Maaltijden uit 1 (ouderwets lekkere) Hele Kip
  • Courgette Omelet – GastblogCourgette Omelet – Gastblog
  • Gezonde 4 Ingrediënten Chocolade MousseGezonde 4 Ingrediënten Chocolade Mousse
Bijgewerkt op 15/04/21

Categorie: Ontbijt, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    Heerlijke wafels! Een aanrader.

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    2el siroop en een banaan.. suikervrij?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Zoals al mijn recepten op mijn blog en in mijn boeken, is ook deze inderdaad vrij van geraffineerde suikers.

      Groeten,
      Heleen

      Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Smaakt het in een wafelijzer anders dan dat je het in de pan als pannenkoek bakt?

    Groetjes, Anke

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Zal niet anders smaken, het mondgevoel zal wel anders zijn. Plus je hoeft ze niet om te draaien, wat een probleem kan zijn met glutenvrije baksels.

      Groetjes
      Heleen

      Beantwoorden
  4. Eva - maarallerminstsaai zegt

    om

    Ik zou niets op mijn wafel smeren, of misschien wat suikervrije jam.

    Alternatieven voor brood zijn voor mij muffins, met als favorieten: wortelmuffin (recept vond ik op “Barabara Eet”) en zoeteaardappelmuffin (recept op PaleoOMG). Maar ik eet eigenlijk steeds minder brood-alternatieven, omdat ik groente eigenlijk veel lekkerder vind, met een eitje of wat vlees.

    En dat allemaal dankzij jou en -daaruit voortvloeiend- mijn internetzoektocht naar Paleo-eten. Dus thanks 🙂

    deze wafels ga ik zeker proberen. Eerst nog een wafelijzer scoren…

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Heel herkenbaar. Broodvervangers hoeft voor mij ook niet per se, maar voor de kinderen (en andere lezers) is het erg plezierig om iets te hebben dat je uit het vuistje kan eten. En ik vind deze wafels dan heel erg plezierig!

      Ik heb mijn wafelijzer op marktplaats gekocht. Even opletten dat je de temperatuur kan regelen.

      Groetjes!

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Ook zonder pompoen zijn deze chia pompoen wafels om te smullen. Ik was zo benieuwd naar de wafels dat ik een wafelijzer heb geleend en ze heb gemaakt. Geen pompoen in huis, vandaar zonder. Gewoon wat meer banaan. Gaan er trouwens chia zaadjes in, gezien de titel?
      Hartelijke groetjes,
      Carla

      Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hoi Carla,

      Supertip! Met banaan is inderdaad ook erg lekker zoet. Werkt prima!

      De Chai refereert naar de soort specerijen die ik gebruikte. Ik ben erg gek op chai thee, dus waarom niet in wafels? Chia zaad is slechts één letter anders, maar toch inderdaad heel iets anders 😉

      Groetjes
      Heleen

      Beantwoorden
    • Anonymous zegt

      om

      Dag Heleen, de wafels gaan er bij mij erg goed in als ontbijt. Soms met wat walnoten verkruimeld. Ik maal in mijn machine de geraspte kokos nog een keer voor fijner resultaat (is er ook kokosmeel te koop?)en stop het in een luchtdichte doos. Hierin stop ik de vanillestokjes die ik heb gebruikt,vanille is ook erg lekker in wafels (deze truc heb ik gezien op TV bij Rudolph 24/4 kitchen die vanille stokjes in een pot suiker stopte om vanillesuiker te maken)
      De bakpoeder laat ik weg. Geen probleem. Een beetje gemalen vanillekokos op de wafel geeft een feestelijk gezicht, alsof het met poedersuiker is bestrooid.
      Groetjes,
      Carla

      Beantwoorden
  5. Ezzie zegt

    om

    Hmm lekker 🙂 Is er ook een manier om dit te maken als je geen wafelijzer hebt?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in