• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Krill Olie en Astaxanthine

geschreven door Heleen Quantrill 1 Reactie

Astaxanthine Krill Olie

Hebben jullie al eens gehoord van astaxanthine? Dat is het stofje dat roze zalm dieprood maakt. Het is ook het meest krachtige antioxidant ter wereld – 550 keer krachtiger dan vitamine E.

Vaste lezers weten inmiddels dat ik regelmatig het belang van Omega-3 vetzuren en antioxidanten onderschrijf. Beiden zijn belangrijk voor het onderhouden van een goede gezondheid en van beiden krijgen we gemiddeld genomen te weinig van binnen. Regelmatig vis en veel verschillende kleuren groenten eten en af en toe een glaasje rode wijn drinken zijn prima manieren om dit tekort zoveel mogelijk tegen te gaan.

Maar door onze leefomstandigheden waarin stress één van de grootste ziekmakers is, kan het goed zijn om het voedingspatroon aan te vullen met een supplement van hoge kwaliteit om eventuele tekorten te ondervangen. Stress veroorzaakt namelijk veel meer schade dan je op het eerste gezicht zou denken. Het produceert vrije radicalen die op hun beurt de boel flink kunnen verstieren.

Even heel simpel gezegd: krill olie is beter dan visolie en een superfood als het gaat om astaxanthine.

Astaxanthine werkt ontstekingsremmend

Ontstekingen zijn zo mogelijk de oorzaak van veel chronische aandoeningen. De bewijzen dat ontstekingen linkt aan hart- en vaatziekten, type-2 diabetes, Alzheimers, overgewicht, reumatoïde artritis, kanker en vele andere chronische aandoeningen blijven zich opstapelen. (Bronnen: 1, 2, 3, 4, 5)

De manier van moeder natuur om ontstekingen tegen te gaan is door middel van antioxidanten.

Je bent waarschijnlijk wel bekend met populaire antioxidanten: vitamine C, CoEnzym Q10, vitamine E.

Astaxanthine verslaat ze allemaal. Volgens deze studie is het:

  • 6,000 keer krachtiger dan vitamine C,
  • 800 keer krachtiger dan CoQ10,
  • 550 keer krachtiger dan groene thee en
  • 75 keer krachtiger dan alpha lipon zuur (ALA).

Waarom Astaxanthine in Krill olie?

Hoewel je astaxanthine als los supplement kan kopen, is het beter om het binnen te krijgen via een natuurlijke bron zoals voedsel dat uit de zee komt zoals zalm, krab, kreeft…. en krill.

Krillolie wordt geproduceerd uit krill. Dit is het zoöplankton dat bestaat uit kleine garnaalachtige schaaldiertjes (Euphausia superba) die een gemiddelde lengte hebben van 16 mm. Ze leven in grote aantallen in de koude poolwateren. Doordat krill laag in de voedselketen staat en geoogst wordt in de zuivere oceaan rondom Antarctica is de olie van nature arm aan zware metalen, PCB’s en andere contaminanten. Krillolie wordt het best gewonnen zonder dat de olie blootgesteld wordt aan hoge temperaturen. Hierdoor blijven de belangrijke fosfolipiden in de olie volledig intact; er treedt geen vetzuurperoxidatie op. (Bron)

Goede kwaliteit krillolie wordt puur verwerkt en is eerlijk en duurzaam en wordt in overeenstemming met het WWF wereld natuurfonds en Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resource’s (CCAMLR) gevangen.

Krill olie bestaat uit fosfolipide Omega-3 vetzuren

Een goede gezondheid voor de mens kans grotendeels gegarandeerd worden door een goede inname van Omega-3 vetzuren. Een goede verhouding Omega-3 : Omega-6 verhouding van 1: 4 draagt bij aan een heel scala aan gezondheidsverbeteringen. Daarom zijn Omega-3 supplementen zo populair en worden ze ook ‘mainstream’ aangeraden door gezondheidsexperts.

Maar wist je dat niet alle Omega-3 vetzuren hetzelfde zijn? De Omega-3 vetzuren uit visolie bestaan uit triglycerides. De omega-3 vetzuren in krill olie bestaan uit fosfolipiden. Dit is een belangrijk verschil, omdat fosfolipiden lichaamseigen zijn en dus beter worden opgenomen door onze cellen. Dit is zeer belangrijk voor de bouw, functie en bescherming van onze celmembranen in het algemeen en onze zenuw- en hersencellen in het bijzonder. De hersenen zijn namelijk het meest fosfolipidenrijke weefsel van het lichaam.

Lees hier een monografie over krill olie van Natura Foundation met verdere informatie en verwijzingen naar onderzoeken.

Conclusie

Het is dus zeker het overwegen waard om visolie te vervangen door krill olie. Voornamelijk vanwege de betere opneembaarheid van krill olie en daardoor een betere biologische beschikbaarheid van de omega-3. Eén van mijn sponsors, Natuurvoordeel verkoopt een goede kwaliteit krill olie zonder onnodige toevoegingen en met een goede dosering, klik hier om te bestellen. Zoals jullie mogen verwachten van Natuurvoordeel is ook dit supplement van hoge kwaliteit en duurzaam geproduceerd.

Let op: Niet geschikt voor mensen met een schaaldier- of visallergie.

Ook leuk om te lezen!

  • Voedsel voor je Huid – Waar krijg je een mooie Huid van?Voedsel voor je Huid – Waar krijg je een mooie Huid van?
  • Ga naar Buiten! Lekker en Gezond ZonnenGa naar Buiten! Lekker en Gezond Zonnen
  • 5 Supplementen voor de Zomer5 Supplementen voor de Zomer
  • Omega & Vetzuren: Waarom en Welke Vorm?Omega & Vetzuren: Waarom en Welke Vorm?
  • Tray-Bake van Runderworsten met Herfst GroentenTray-Bake van Runderworsten met Herfst Groenten
Bijgewerkt op 20/09/21

Categorie: Gezondheid Algemeen, Supplementen Info Tags: astaxanthine, krill olie

Trackbacks

  1. 5 Supplementen voor de Zomer - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] de aanmaak van vrije radicalen in het lichaam. In extreme vorm herkennen we dit als kanker. Astaxanthine en vitamine C zijn een hele sterke antioxidanten en helpen om die vrije radicalen af te voeren. Hoe […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in