• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Ibis Hotel Challenge – Gewonnen!

geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Dit is een artikel van Nicole Keizer. Zij deed afgelopen zaterdag, 12 september, namens Eet Goed Voel je Goed mee met de Ibis Hotel Challenge waarbij ze twee recepten moest maken. Het winnende recept zou dan op de menu kaart van Ibis Hotel komen te staan. En zij heeft gewonnen! Hieronder vertelt zij meer over die dag en welke recepten ze gemaakt heeft.

IbisHotel2 Hoe zou jij het vinden om te koken in de keuken van het Ibis City Center hotel? Deze vraag werd mij gesteld. Al snel had ik besloten, ik ging meedoen aan de #ibiskitchenchallenge.

Met goede moed, een vrolijke vriendin maar enorm veel zenuwen, ben ik afgelopen zaterdag vertrokken naar Den Haag. Wat ik nooit had verwacht is dat ik zou winnen. Mijn share dish komt samen met de raw vegan chocolate strawbery pie #kickstartyourhealth.nl op de kaart van alle Ibis hotels in Nederland.

IbisHotel1Mijn gezonde courgettekoekjes met quinoa, pittige olijven uit de oven en gegrilde courgette vielen in de smaak bij de jury. Het bord waar ik mijn hapjes op presenteerde kwam vrijwel leeg terug.
De keuze was enorm lastig en heeft ons lang in spanning gehouden. Wat ook een compliment voor de andere deelnemers is. Het was een superleuke dag en ben je eens in de buurt van een Ibis hotel kom mijn courgettekoekje en pittige olijven proeven. Natuurlijk mag je ze ook zelf proberen te maken. Hieronder de recepten.

Courgettekoekjes

Ibis Hotel Challenge

Nicole
Heerlijke Courgettekoekjes
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Snack
Porties 15

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • knoflook
  • paneermeel om te binden
  • 1 ei
  • 200 gram quinoa
  • zout en peper en chilivlokken

Instructies
 

  • Begin met het koken van het water voor de quinoa zodat deze de tijd heeft om af te koelen.
  • Snijd de courgette en ui in kleine blokjes en fruit goed aan met de knoflook. Dit moet een beetje zacht worden. Als de quinoa afgekoeld is kun je de groenten met de quinoa mengen. Voeg peper en zout toe naar wens. Vervolgens meng je het verder met een ei en een beetje paneermeel.
  • Op het fornuis gebruik ik een hapjespan die ik met een laag olijfolie heb verhit. Als het olie goed heet is maak ik met een grote eetlepel bolletjes en laat ik dit in de olie glijden. Als de koekjes lichtbruin zijn geworden haal ik ze uit de pan en kunnen ze worden geserveerd.
Ibis Hotel Challenge
Recipe Type: Snack
Author: Nicole
Prep time: 2 mins
Cook time: 20 mins
Total time: 22 mins
Serves: 4
Warme, pittige olijven uit de oven
Ingredients
  • Grote groene ontpitte olijven
  • venkelzaad en chilivlokken
  • olijfolie
Instructions
  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. De olijven mengen met een scheutje olijfolie en de kruiden.
  3. Wanneer dit door elkaar geroerd is kan het in een ovenschaal de oven in voor circa 20 min.

Ook leuk om te lezen!

  • Decadente chocoladecake – GlutenvrijDecadente chocoladecake – Glutenvrij
  • Extra Virgin Kabeljauw LevertraanExtra Virgin Kabeljauw Levertraan
  • Hoeveel gram proteine?Hoeveel gram proteine?
  • Give-Away Zonnebrandcrème i.s.m. Big Green SmileGive-Away Zonnebrandcrème i.s.m. Big Green Smile
  • Insulineresistentie: 6 tips om je insulinegevoeligheid te vergrotenInsulineresistentie: 6 tips om je insulinegevoeligheid te vergroten
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Recepten, Snacks

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in