• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Hoe maak je de lekkerste Gebakken Zalm met snelle Hollandaise saus

geschreven door Heleen Quantrill 9 Reacties

Gebakken zalm met Hollandaise saus

Vis kan erg duur zijn, maar de gezondheidsvoordelen van zalm zijn erg groot, dus als het ergens in de aanbieding is, sla ik meteen in! Wilde zalm wordt ingevroren verkocht bij o.a. Jumbo en af en toe kun je het met 25% korting kopen. Let daar dus op en doe er je voordeel mee! Afgelopen dinsdag hebben we weer heerlijk zalm gegeten daarom. En mijn meest favoriete en snelste manier om zalm op de tafel te krijgen, is het eenvoudigweg bakken in de koekenpan met boter.

Wilde zalm hoeft maar een paar minuten per kant gebakken te worden, anders wordt het droog. Het is zelfs gebruikelijk om het iets rosé te serveren! Dus dit gerecht staat letterlijk binnen 15 minuten op tafel!

Gebakken Zalm met snelle Hollandaise saus

  • 4 wilde zalmfilets, ontdooid
  • Boter en olijfolie
  • Zout
  • Citroensap
  • Verse kruiden als rozemarijn, tijm, dille of peterselie

Voor de saus:
100 gram boter
2 eidooiers
Zout en peper naar smaak
2 el citroensap
Staafmixer met grade of handmixer met gardes
Vuurvaste kom

  1. Neem een koekenpan (zonder Teflon, lees daar meer over) en smelt hierin een klont boter met wat olijfolie.
  2. Als je belletjes van de boter kleiner worden, leg je de zalmfilets hier in.
  3. Bestrooi ze met zout, leg de kruiden die je lekker vindt ook in de pan en bak ongeveer 4 minuten zonder ze te bewegen.
  4. Als de onderkant mooi goudbruin is, draai je de filets voorzichtig om.
  5. Bestrooi de andere kant ook met wat zout en druppel er evenetueel wat citroensap overheen.
  6. Laat 3 minuten bakken totdat de onderkant ook goudbruin is.

Voor de saus:

  1. Smelt ondertussen in een steelpan de 100 gram boter. NIET LATEN KOKEN!
  2. Doe de eidooiers, zout en peper en citroensap in een kom en mix dit met de garde even goed door.
  3. Als de boter gesmolten is, neem je de pan van het vuur en laat je de boter in een dunne straal in de kom lopen terwijl de mixer draait. 
  4. Blijf mixen totdat de saus dik wordt. 
  5. Proef of het naar je smaak is, pas eventueel aan met zout, peper of citroensap en klaar!
  6. De Hollandaise saus moet boterig, zuur en net zout genoeg smaken. 

Serveer direct met verse sla, asperges of gekookte worteltjes. Eet smakelijk!


Ook leuk om te lezen!

  • Fluitketel voor Inductie – Waar moet je op letten?Fluitketel voor Inductie – Waar moet je op letten?
  • Zo maak je de lekkerste Pastasaus met 7 GroentenZo maak je de lekkerste Pastasaus met 7 Groenten
  • Chocolade Tempereren: Dit is de eenvoudigste manier!Chocolade Tempereren: Dit is de eenvoudigste manier!
  • Foliumzuur of Folaat – Wat is het Verschil?Foliumzuur of Folaat – Wat is het Verschil?
  • Waar moet een Goeie Wijn aan voldoen?Waar moet een Goeie Wijn aan voldoen?
Bijgewerkt op 10/11/22

Categorie: Avondeten, Recepten, Sauzen en dips, Vis

Reacties

  1. Anonymous zegt

    om

    Hoi Heleen, een vraagje over het kopen van vis. Haal jij vis bij de plaatselijke visboer of in het vriesvak bij de Supermarkt?
    Wat anders.. ik lees dat je in Marknesse woont. Woon zelf in de kop van Overijssel en werk in Blokzijl. Werk met een aantal collega’s uit Marknesse. Leuk om te lezen dat je zo dichtbij woont.
    Je hebt een super site. Heb al veel recepten geprobeerd en info van af gehaald. Ga zo door!

    Groetjes,
    Gerjanne

    Beantwoorden
  2. Anonymous zegt

    om

    Waarop baseer je keuze om de ene keer boter te gebruiken of olijfolie of kokosolie?

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Persoonlijke voorkeur en beschikbaarheid op dat moment.

      Beantwoorden
  3. Rikkie zegt

    om

    Hoe zit het nou eigenlijk met het verhitten van olijfolie? Ik dacht dat dan de goede eigenschappen van olijfolie verloren gaan en zelfs slechte verbindingen ontstaan?

    Beantwoorden
  4. Blogs zegt

    om

    Goedendag

    Uw blog heeft, dankzij de kwaliteit van de recepten, onze aandacht weten te trekken.

    We zouden het op prijs stellen mocht u hem op Ptitchef.com inschrijven zodat we hem in ons bestand kunnen opnemen.

    Petitchef is een gids die naar de beste culinaire websites verwijst. Meerdere honderden blogs hebben zich reeds geregistreerd en kunnen hun website dankzij Ptitchef aanprijzen.

    Indien u zich op Ptitchef wenst in te schrijven, kan u naar http://nl.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form surfen of naar http://nl.petitchef.com om vervolgens op “Uw eigen blog toevoegen” te klikken in de balk bovenaan.

    Met vriendelijke groeten

    Vincent

    http://nl.petitchef.com

    Beantwoorden
  5. Spaarmoeder! zegt

    om

    Bij Lidl verkopen ze ook wilde zalm, scheelt weer met Jumbo of c1000. Wel uit de vriezer. Dus mocht je er toevallig langskomen….aanrader.

    Lekker recept trouwens.

    Beantwoorden
  6. Jedidja zegt

    om

    Ik wil meer vis eten, maar niets met citroen erbij 😉

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Het staat je uiteraard vrij om dit weg te laten 🙂

      Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    om

    Eten op vrijdag altijd vis, zeker geen vlees, ga dit recept as vrijdag maken!
    Bedankt!

    Groetjes,

    Angela

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in