• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Glutenvrije Bananencake met Anijs Recept

8 maart 2021 geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Zoek je een recept om je bakkastje mee op te ruimen? Maak dan deze glutenvrije anijs-bananencake!

Glutenvrije Anijs Bananencake

Afgelopen zondag was het een heerlijke aanrommeldag. ’s Ochtends een dienst gevolgd, daarna samen lekker koffie gedronken terwijl de kids boven speelden en vervolgens wat ‘klungel-klusjes’ om toch even wat te doen. Verder geen plannen. Heerlijk rustig.

Dus toen m’n vriendin opbelde met de vraag of het uitkwam dat ze later die middag langs kon komen, was mijn antwoord direct ‘ja!’. Mijn hoofd stond op ‘bakken’ en ik liep de kastjes en diverse etenswaar-verzamelplekken al langs om te zien wat ik kon maken van datgene dat op moest. Er lagen o.a. een paar bananen zieltogend op de fruitschaal. Dus met het vooruitzicht van visite, was het niet moeilijk om te bedenken dat ik wel een lekkere glutenvrije anijs bananencake wilde maken!

Mijn standaard Voorraad

Eigenlijk heb ik altijd wel bananen, appels en eieren in huis. Op die manier kan ik bijna altijd in een mum van tijd een simpele cake tevoorschijn toveren. En met mijn glutenvrije meelmengeling altijd paraat, hoef ik me geen zorgen te maken over wat voor soort meel ik nou weer moet gebruiken. Ik kan het je van harte aanbevelen om dit mengsel te maken. Ook als je er alleen gebruik van maakt, kun je de hoeveelheden naar beneden bijschalen. Ik bewaar het in een luchtdichte doos op een koele, donkere plek en maak genoeg voor ongeveer een maand iedere keer. Ik bak zelf eens per week en dan gaat er wel zo’n 300 gram doorheen, om jullie een idee te geven van de hoeveelheden.

Naast dit zelfgemaakte mengsel heb ik ook amandelmeel, kastanjemeel en kokosmeel in huis, voornamelijk voor pannenkoekjes. Amandelmeel bewaar ik in de vriezer, kastanje- en kokosmeel gewoon in mijn bakkastje. Ook heb ik altijd bicarbonaat, vanille en kaneel in huis. En omdat ik dagelijks iets bak in de pan, heb ik dus altijd wel een vet of een olie dat ik ook gebruik om cakes en brood mee te bakken. Ik kijk daar zelf niet zo nauw op.

Glutenvrije Anijs Bananencake

En van tijd tot tijd kijk ik dus hoe het met die voorraad gesteld staat en wat er op moet of aangevuld moet worden. Lekker wat cakes en muffins bakken die ik dan invries of meegeef aan een vriendin of manlief naar werk, maakt vaak korte metten met die restanten meel en olie. Deze glutenvrije anijs-bananencake is daar dus een goed voorbeeld van! Anijs en banaan werken opvallend goed samen en ik ben gek op die smaak. Dus wacht niet langer en ga gauw aan de slag! Geen anijs in huis? Vervang het door kaneel, een schep cacaopoeder of een halve theelepel gemberpoeder!

Glutenvrij Anijs-Bananencake

Een ideaal recept om je bakkastje eens mee op te ruimen. En erg makkelijk om te maken. De cake staat binnen 10 minuten in de oven!
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 40 min
Porties 16 plakjes

Equipment

  • Keukenmachine
  • Cakeblik

Ingrediënten
  

  • 5 bananen Hou eentje apart
  • 300 ml kokosolie of milde olijfolie
  • 1 el appelcider azijn
  • 150 gram studentenhaver
  • 200 gram havervlokken
  • 1 tl gemalen anijs
  • 200 gram glutenvrij meel
  • 1 tl bicarbonaat
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚ en bekleed een bakblik van 1 liter met een velletje bakpapier.
  • Prak de bananen fijn en roer de olie en appelcider azijn er door. Zet apart.
  • Neem een keukenmachine met messen en maal hierin de studentenhaver redelijk fijn.
  • Voeg de overige droge ingrediënten toe en maal even goed door.
  • Schenk het bananenmengsel erbij en roer nog even goed door elkaar tot je een mooi beslag hebt.
  • Stort dit beslag in de cakevorm, decoreer met de achtergehouden banaan en zet in de oven.
  • Bak de cake in 45 minuten gaar. Check met een tandenstoker of hij inderdaad gaar is. Zo niet, zet de cake dan nog iets langer in de oven en check elke vijf minuten.
  • Laat afkoelen op een rooster voordat je de cake aansnijdt.

Ook leuk om te lezen!

  • Suikervrije en Glutenvrije Baby Smash Cake – Catherine 1 jaar!Suikervrije en Glutenvrije Baby Smash Cake – Catherine 1 jaar!
  • Glutenvrije Banaan & Rood Fruit MuffinsGlutenvrije Banaan & Rood Fruit Muffins
  • Gegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en PandanrijstGegrilde Kipdijfilet met Zure Groenten en Pandanrijst
  • Wat zijn Shirataki Noedels & zijn ze wel gezond?Wat zijn Shirataki Noedels & zijn ze wel gezond?
  • Castagnaccio – Italiaanse Vruchtencake op basis van KastanjemeelCastagnaccio – Italiaanse Vruchtencake op basis van Kastanjemeel
Bijgewerkt op 1/03/21

Categorie: Koek en gebak, Recepten Tags: anijs, bananencake, glutenvrij

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.