• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Gastrecept: Spaghetti Carbonara net even anders

6 november 2019 geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Naar recept gaan Recept afdrukken

Dit is een gastrecept van Gwen van Bakel. Zij blogt als healthcoach op de gelijknamige blog Gwenvanbakel.nl Voor Eet Goed Voel je Goed en om mij te helpen tijdens deze zwangerschapsverlof schreef ze een heerlijk recept dat ze zelf ook aan haar klanten geeft: spaghetti carbonara. Maar dan net even anders 🙂 Kijk maar!

spaghetti carbonara

Spaghetti Carbonara

Zelf kende ik alleen het authentieke pasta carbonara recept. Het is zo smaakvol en gezellig op tafel, maar niet erg gezond. Dat is de reden waarom ik ben gaan experimenteren met een gezonde, maar hopelijk net zo lekkere variant. Er zijn ingrediënten vervangen, toegevoegd en weggelaten door het hopelijk meer voedzaam en gezonder te maken. Probeer het uit en laat me weten wat je vindt!

spaghetti carbonara

Gastrecept: Spaghetti Carbonara net even anders

Smakelijke en voedzame spaghetti carbonara hoeft helemaal niet tjokvol kaas en spek te zitten. Deze lichtere versie van Gwen bevat groenten en ze maakt gebruik van kwark. Lekker!
Recept afdrukken Pin recept
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram doperwten
  • 15 gram amandelen
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram Parmezaanse kaas of 20+ kaasvlokken
  • 1 citroen
  • 150 gram volkoren spaghetti of kies voor glutenvrij
  • 2 plakjes bacon
  • olijfolie
  • 1 ei
  • 100 gram magere kwark of kies lactosevrije kwark
  • 1 handje verse basilicum

Instructies
 

  • Doe de spaghetti in een pan met kokend water. Voeg een theelepel olijfolie en snufje zout toe. Laat het 10 minuten koken.
  • Stoom de doperwten 1 minuut (boven het kokende water van de spaghetti in een vergiet) tot ze zacht zijn.
  • Snij de amandelen in stukjes. Je kunt ook een vijzel gebruiken.
  • Mix de uitgeperste knoflook, de kaas, citroensap en de amandelen in een blender.
  • Voeg de doperwten toe en mix het geheel tot het glad is geworden.
  • Bak de bacon langzaam in een pan met een klein beetje olijfolie tot het knapper is. Leg de bacon vervolgens op een stukje keukenpapier om zo een gedeelte vet kwijt te raken.
  • Doe het mengsel uit de blender in de pan waar de bacon in heeft gezeten en schep het regelmatig om, zodat het niet aanbrandt.
  • Mix de kwark en het ei samen.
  • Voeg de droge spaghetti toe aan het mengsel in de pan en schakel het vuur uit.
  • Voeg het kwark/ei mengsel ook toe aan de pan. Zorg ervoor dat het vuur echt uit is, anders zal het ei gaan stollen. Meng alles goed samen.
  • Serveer het met de gesnipperde bacon, de kaassnippers en basilicumblaadjes.

Notities

Voedingswaarde per stuk: 420 calorieën, 17,8 g vet, 4,2 g verzadigd vet, 23,2 g eiwit, 36,4 g koolhydraten, 9,2 g vezels, 0,6 g zout.

Ook leuk om te lezen!

  • Overschot aan Courgettes Drogen voor een WintervoorraadOverschot aan Courgettes Drogen voor een Wintervoorraad
  • 4-uurtje voor mijzelf!4-uurtje voor mijzelf!
  • Eet Goed voor elk Budget is uit!Eet Goed voor elk Budget is uit!
  • Waarom ik geen Kokosolie meer gebruik als GezichtscremeWaarom ik geen Kokosolie meer gebruik als Gezichtscreme
  • Budget Week 11: Havermout op 2 ManierenBudget Week 11: Havermout op 2 Manieren
Bijgewerkt op 14/07/20

Categorie: Avondeten, Recepten Tags: spaghetti carbonara

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.