• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Egg nog – Traditioneel en Vegan

geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Dit jaar heb ik EggNog ontdekt. Een heerlijk, fluweelzacht drankje met of zonder alcohol dat perfect past bij alle feestelijkheden die er aankomen! Normaal gesproken wordt egg nog gemaakt met suiker, maar het kan ook prima met agave, honing of ahorn siroop waardoor dit feestdrankje eigenlijk helemaal niet zo slecht is voor je!

Gebruik het liefst zo veel mogelijk biologische ingrediënten om de voedingswaarde van jou egg nog een extra boost te geven. En wil je je kinderen mee laten genieten? Dat kan! Laat de alcohol achterwege (of voeg na uitdelen zelf toe) en ook zij kunnen genieten van alle voordelen van boter en eieren!

Ben je op zoek naar een veganistische optie, scroll dan door naar beneden!

Traditionele EggNog – Suikervrij
2 Biologische eidooiers
500 ml volle (geiten-)melk. Kies voor rauw als je die mogelijkheid hebt.
250 ml verse room
1 el vanille extract
2 el agave, ahorn of honing (gebruik Stevia als je hier toch last van krijgt)
Nootmuskaat
50 ml rum (optioneel)

  • Neem een steelpan en doe hier de melk, room, eidooiers en de vanille in.
  • Breng zachtjes aan de kook en kluts ondertussen de eidooiers goed los. 
  • Zodra het kookt, draai je het vuur helemaal laag en blijf je nog even doorklutsen.
  • Voeg het zoet naar keuze toe. 
  • Zodra de eggnog dikker begint te worden, draai je het vuur uit. 
  • Roer een snuf nootmuskaat door de eggnog.
  • Serveer direct of laat het afkoelen en serveer het koud. 
  • Voeg rum toe als dit gewenst is (om wat voor reden dan ook)

Vegan Eggnog
750 ml Amandelmelk
1 el vanille extract
2 el agave, honing of ahornsiroop
2 el gemalen nootmuskaat
1/4 tl gemalen kaneel
Snufje gemalen kruidnagel

  • Maak amandelmelk volgens dit recept.
  • Schenk 750 ml amandelmelk in een glazen fles en voeg de overige ingrediënten toe.
  • Goed schudden. 
  • Zet het in de koelkast tot het goed koel is en serveer. 

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Lekker plantaardig: Turkse mercimek köfte met vegan tzatzikiLekker plantaardig: Turkse mercimek köfte met vegan tzatziki
  • Quinoa VoorjaarssaladeQuinoa Voorjaarssalade
  • Wat is Kangen Water?Wat is Kangen Water?
  • 7 Supergezonde Voedingsmiddelen die heel gewoon zijn7 Supergezonde Voedingsmiddelen die heel gewoon zijn
  • Chocolade Tempereren: Dit is de eenvoudigste manier!Chocolade Tempereren: Dit is de eenvoudigste manier!
Bijgewerkt op 16/07/20

Categorie: Desserts, Drankjes, Recepten

Reacties

  1. Sandra Maakt! zegt

    om

    Heeft rauwe melk nog steeds meer gezondheidsvoordelen in dit recept dan gepast.melk? Ik weet sinds kort dat bij de boerderij waar ik zuivel haal ook rauwe melk te verkrijgen is, maar omdat wij de melk
    niet koud gebruiken, had ik er verder nog niet naar gevraagd, misschien toch beter wel doen?

    Beantwoorden
  2. AnneM zegt

    om

    Oh dit klinkt heerlijk! Hoe veel bekers kun je ongeveer vullen met deze hoeveelheid? En is het een paar dagen houdbaar in de koelkast?

    Beantwoorden
  3. Eef zegt

    om

    Ik heb het zojuist gemaakt, de traditionele variant 😉 met geitenmelk en eierdooier. LEKKER!! En ook heerlijk verwarmend!
    Ga ik zeker vaker maken!

    Beantwoorden
  4. Heleen Quantrill zegt

    om

    En het is nog eens heel leuk om te maken, ook! Als ik het aan de kids geef (zonder drank uiteraard), noem ik het vanille melk en dan drinken ze het bij de liters haast! En natuurlijk het feit dat je op deze manier een heerlijk drankje hebt waarvan je 100% zeker bent van wat er in gegaan is 😉

    Geniet er van!

    Beantwoorden
  5. CasaDiMama zegt

    om

    Dit recept klinkt wel heel traditioneel en heerlijk. Ik heb het opgeslagen en ik ga het zeker maken!
    Het is volgens mij nog een hele zuinige variant van allerlei dure drankjes die je bij de slijterij kan kopen.

    Beantwoorden
  6. smoothie recepten zegt

    om

    Hmm.. heel lekker!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in