Knoflookdressing
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Een zomerse knoflookdressing, vol met gezonde ingrediënten om het maximale uit je groenten te halen.
auteur:
type recept: Dressing, saus
porties: 1
Ingrediënten
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 el olijfolie extra vièrge
  • ¼ tl kurkuma
  • Zwarte peper
  • 2 el koudgeperste walnootolie (natuurwinkel)
  • 1 el suikervrije tomatenpuree
  • Scheutje suikervrije wortelsap (natuurwinkel)
  • Scheutje citroensap
  • 1 cm Gemberwortel, geraspt
Werkwijze
  1. Fruit de fijngehakte of geperste knoflook en de middelgrote ui aan in wat extra vièrge olijfolie met ¼ theelepel kurkuma en een snuifje zwarte peper.
  2. Voeg er 1 grote eetlepel tomatenpuree aan toe. Laat ongeveer 5 minuten met een klein beetje water sudderen.
  3. Haal van het vuur en laat wat afkoelen.
  4. Zodra je je vinger in het mengsel kan dopen zonder je te branden, roer je de overige ingrediënten er doorheen. Doe dit direct in een slakom.
  5. Zodra de dressing klaar is, voeg je lekker wat groenten toe en eet je het direct op.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/knoflook-een-eeuwenoud-medicijn/