Geitenkaas Omelet met Vijgenjam
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Pittig en hartig, deze geitenkaas omelet met vijgenjam is een klassieker qua smaak. De vijgenjam is snel gemaakt en vries je handig in, in kleine porties!
auteur:
type recept: Ontbijt
porties: 1
Ingrediƫnten
  • Voor de jam:
  • 15 vijgen, grof gesneden
  • 125 ml water
  • 50 ml honing
  • Sap van een halve citroen
  • ½ tl vanille extract
  • Voor de omelet:
  • Boter of olijfolie
  • 2 eieren
  • 2 schijfjes zachte geitenkaas
  • Peper naar smaak
Werkwijze
  1. Zo maak je de jam:
  2. Doe alles in een pannetje en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en laat 10 - 15 minuten pruttelen.
  4. Haal van het vuur en laat 5 minuten afkoelen.
  5. Doe de jam in een keukenmachine en pureer tot je een fijne consistentie hebt.
  6. Verdeel de jam in kleine potjes om in te vriezen of doe het in een ruime pot en bewaar tot 2 weken in de koelkast.
  7. Zo maak je de omelet:
  8. Neem een koekenpan en smelt hierin wat boter of verhit wat olijfolie op een middelhoog vuur.
  9. Kluts de eitjes en schenk in de pan.
  10. Verkruimel de geitenkaas en strooi die over de eieren.
  11. Keer de omelet om zodra de onderkant droog is. Laat de omelet niet bruin worden, dan is hij al aan het verbranden namelijk.
  12. Laat de omelet aan de andere kant nog een minuut garen en leg hem daarna op een bord.
  13. Bestrooi eventueel met wat zwarte peper en serveer met een lepel vijgenjam!
Notities
Met warm weer kan vijgenjam sneller gaan gisten. Om dit te voorkomen, kun je de pot achterin de koelkast zetten waar het koeler is. Maar invriezen in kleine porties is ook een oplossing.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/geitenkaas-omelet-vijgenjam/