Tomatengazpacho met Rauwkost
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Zomerse, koude tomatensoep met verse groenten en een extra gezondheidsboost van de kippenbouillonpoeder!
auteur:
type recept: Soep
porties: 6
Ingrediƫnten
  • 1 komkommer, in stukjes gesneden
  • ½ rode ui
  • 4 Roma tomaten, grof gesneden
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 limoen, sap uitgeperst
  • 750 ml goede kwaliteit tomatensap (lees het etiket!)
  • 50 ml goede kwaliteit olijfolie
  • 3 el rode wijazijn
  • 2 el kippenbouillonpoeder
  • Zout, peper en chilipoeder naar smaak
  • Garnering van kleine stukjes groenten die in de soep zitten
Werkwijze
  1. Doe alle ingrediƫnten behalve de garnering in een blender en pureer tot je een mooie, gladde soep hebt.
  2. Je kunt de soep direct serveren of een paar uur in de koelkast op smaak en temperatuur laten komen. Zeker op warme dagen is het laatste aan te raden.
  3. Vergeet niet de mooie garnering!
Notities
Deze gazpacho vriest erg goed in!
Hou je van pit? Doe er dan een rood pepertje bij tijdens het blenden!
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/voordelen-kippenbouillon-zakje/