De Beste Groentecurry Ooit!
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
India staat bekend om zijn geurige keuken en heerlijke vegetarische gerechten. Zelf curry maken is helemaal niet moeilijk. Deze groentecurry is daar het bewijs van.
auteur:
type recept: Curry
: Indiaas
porties: 4
Ingrediƫnten
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, fijn gesneden
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 el verse gember, geraspt
  • 1 el gemalen korianderzaad
  • 1-1/2 tl gemalen komijn
  • ¾ tl kurkuma
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Zout en peper
  • 200 gram gemengde groenten per persoon.
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 2 el verse koriander, grof gesneden
  • Rijst om te serveren
Werkwijze
  1. Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie.
  2. Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de gember en knoflook toe.
  3. Bak kort tot de knoflook begint te geuren.
  4. Voeg nu alle specerijen toe en roer kort om.
  5. Doe de tomatenpuree erbij en roer ook even om.
  6. Schenk nu de groentebouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook.
  7. Snijd ondertussen je groenten in ongeveer even grote stukken, zo groot als jij lekker vindt.
  8. Voeg de groenten toe en roer ze om in de saus.
  9. Draai het vuur laag en laat ongeveer 15 minuten zachtjes koken.
  10. Kook ondertussen de rijst.
  11. Maak de curry af door hem op smaak te brengen met zout en peper en de limoenrasp- en sap er doorheen te roeren.
  12. Serveer de curry met rijst en koriander.
Notities
Harde groenten hebben een langere kooktijd dan zachte groenten. Als je bijvoorbeeld kool, wortel en spinazie wilt doen, voeg je de spinazie op het laatst toe en kook je die kort mee. Zo voorkom je ongare groenten of snotterige groenten.

Hou je niet van koriander? Je bent niet alleen! In plaats van koriander, zijn kiemgroenten ook erg lekker
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/beste-groentecurry-ooit/