Kokosyoghurt (probiotisch, melkvrij, vegan)
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Heerlijke kokosmelk maak je gewoon zelf met een elektrische yoghurtmaker en kokosmelk naar eigen voorkeur. Zo heb je heerlijke yoghurt zonder melk!
auteur:
type recept: Ontbijt
porties: 4
Ingrediƫnten
  • 400 ml kokosmelk met zo min mogelijk toevoegingen
  • 1 el oerzoet of kokosbloesemsuiker
  • 2 probiotica capsules
  • 1 tl agar poeder, afgestreken
  • Hele schone glazen potten
Werkwijze
  1. Zorg allereerst voor hele schone potten. Was ze in heet water en droog ze in de oven. Raak de binnenkant daarna niet meer aan met je handen.
  2. Zet de elektrische yoghurtmaker klaar.
  3. In een steelpannetje verhit je de kokosmelk met de suiker tot de suiker is opgelost. Het hoeft niet te koken.
  4. Los intussen de agar in heet water op.
  5. Wacht tot de kokosmelk is afgekoeld tot 50 graden.
  6. Roer nu de agar en de inhoud van de probiotica capsules door de kokosmelk.
  7. Schenk in de yoghurtmaker en laat 8, 16 of 24 uur staan. Hoe langer, des te zuurder de yoghurt.
  8. Verdeel de yoghurt over de glazen potten en zet ze een half uur in de vriezer. Dit voorkomt dat de yoghurt 'schift'.
  9. Bewaar de yoghurt daarna gewoon in de koelkast. Consumeer binnen 3 dagen.
Notities
De suiker in dit recept is niet om de kokosyoghurt te zoeten, maar om de probiotica een voedingsbodem te geven om hun werk te gaan doen. In koemelk zitten melksuikers die opgegeten worden door de probiotica. Dit is uiteraard niet het geval met kokosmelk.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/zelf-kokosyoghurt-maken/