Makreelsalade met Appel, Rucola en Ei
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Voedzame makreelsalade met rucola, appel en een zachtgekookt eitje. Heerlijk als lunch voor twee of als voorgerecht voor vier personen.
auteur:
type recept: Salade
porties: 2
Ingrediƫnten
  • 1 gerookte makreel, van vel en graat ontdaan
  • 150 gram rucola sla of rucola slamelange
  • 1 appel, van klokhuis ontdaan en in stukjes gesneden
  • 2 eieren
  • Sap van 1 citroen
  • 2 el goeie kwaliteit olijfolie
  • Eventueel wat zeezout en peper
Werkwijze
  1. Kook de eieren in 4 minuten zacht
  2. Meng in de bodem van een kom de citroensap en olijfolie en eventueel het zout en peper om een dressing te maken.
  3. Leg de sla daar bovenop en hussel even om.
  4. Verdeel de sla over twee borden en verdeel de appelstukjes en vis hier weer bovenop.
  5. Laat de eieren 'schrikken' onder koud water en pel ze voorzichtig.
  6. Leg op elk bord een eitje en serveer direct.
Notities
Tip: Verwarm de makreel zachtjes in een koekenpan zodat hij lauwwarm wordt.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/makreelsalade-met-appel-rucola-en-ei/