Franse Uiensoep
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
De beste uiensoep maak je met de beste kwaliteit ingrediënten en een beetje liefde en aandacht.
auteur:
type recept: Soep
: Frans
porties: 4
Ingrediënten
  • 400 gram gesneden uien
  • 1,2 l runderbouillon
  • 40 gram boter
  • Zeezout en peper naar smaak
  • Een klein glaasje droge witte wijn (optioneel)
  • 50 gram Gruyèrekaas, geraspt
Werkwijze
  1. Smelt in een pan met een dikke bodem de boter en fruit hierin de ui op een laag pitje.
  2. Laat de ui zachtjes garen en karameliseren. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  3. Schenk vervolgens één pot bouillon en drie potten water er bij en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur weer laag en laat de soep 45 minuten zachtjes garen.
  5. Schenk de witte wijn er bij.
  6. Breng verder op smaak met zeezout en peper.
  7. Schenk de soep in kommen en strooi er wat Gruyère over.
  8. Serveer direct.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/franse-uiensoep-runderbouillon/