Kaneelijs - Lactosevrij
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Kaneelijs op basis van kokosmelk is romig, zoet en heerlijk van smaak. Een perfect toetje na elke maaltijd en ook erg lekker bij zelfgemaakte appeltaart!
auteur:
type recept: Dessert
porties: 6
Ingrediënten
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml amandelmelk
  • 125 ml honing of ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el kaneel
  • ¾ tl zeezout
  • Optioneel: 1 el wodka of amandelolie
Werkwijze
  1. Zorg ervoor dat het element van je ijsmachine volledig bevroren is, voordat je met dit recept begint.
  2. Neem een blender en doe hier alle ingrediënten in en blender grondig.
  3. Zet de ijsmachine aan en schenk het mengsel in de ijsmachine.
  4. Laat de ijsmachine ongeveer 45 minuten draaien.
  5. Schep het ijs over in een vriesvaste bak met deksel en zet het ijs in de vriezer om verder te vriezen.
  6. Serveer met stukjes fruit of nootjes!
Notities
Verdeel het ijs over kommetjes voordat je het verder invriest. Zo verkort je de vriestijd en serveer je iedereen zijn eigen ijskoude kommetje kaneelijs!
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/kaneelijs-lactosevrij/