Romige Ricotta Courgetti
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Heerlijke courgetti in een romige ricotta en knoflook saus. Een simpel en gezonde maaltijd voor door de week die binnen een paar minuten op tafel staat.
auteur:
type recept: Avondeten, Groenten
porties: 4
Ingrediƫnten
  • Voor de courgetti
  • 1 courgette per persoon (1/2 per kind)
  • 1 el olijfolie
  • ¼ tl verse kruiden naar smaak. Basilicum, bieslook of peterselie zijn erg lekker bijvoorbeeld.
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • Voor de saus
  • 2 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, uitgeperst (of grof gehakt zoals ik het lekker vind!)
  • 225 gram ricotta kaas
  • 100 ml melk
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
Werkwijze
  1. Verhit de eetlepel olijfolie in een koekenpan en doe hier de courgette linten in met de kruiden, zout en peper.
  2. Verwarm de courgetti gedurende 7 minuten en haal dan uit de pan.
  3. Leg even apart.
  4. Verhit in diezelfde pan de overige olijfolie (indien nodig) en fruit kort de knoflook tot deze geurig wordt.
  5. Doe nu de ricotta en melk in de pan en breng zachtjes aan de kook.
  6. Blijf roeren totdat de ricotta gesmolten is en breng dan op smaak met zout en peper.
  7. Roer de courgetti door de ricotta saus en warm nog kort even door.
  8. Serveer direct.
Notities
Dep de courgetti zoveel mogelijk droog voordat het in de pan gaat, of giet tijdens het bakken steeds het vocht af. Dit voorkomt dat de courgetti zacht wordt.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/romige-ricotta-courgetti/