Rabarber en Frangipane Plaatcake
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
De geurige frangipane omarmt de rabarber in deze heerlijke plaatcake. Een zomers baksel geschikt voor elke gelegenheid!
auteur:
type recept: Koek en Gebak
porties: 16
Ingrediënten
  • Voor de bodem:
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 el arrowroot poeder (of een soortgelijk bindmiddel)
  • 2 el honing of kokosbloesemsuiker
  • ⅛ tl zeezout
  • 2 el zachte boter
  • Voor de frangipane:
  • 110 gram amandelmeel
  • 1 el arrowroot poeder
  • ¼ tl zeezout
  • 75 gram honing of kokosbloesemsuiker
  • 70 gram harde boter
  • 1 ei
  • ½ tl goeie kwaliteit amandel extract
  • Voor de topping:
  • 2 stengels rabarber
  • 1 el citroensap
  • Amandelrasp
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Neem een vierkant bakblik van ongeveer 20 x 20 cm en leg hier alvast een velletje bakpapier in.
  3. Zet even aan de kant en begin nu met de bodem.
  4. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een kom en meng dit tot er een grof kruimeldeeg ontstaat.
  5. Druk het deeg in de bakvorm en verdeel met vochtige handen zodat ook de hoekjes gevuld zijn.
  6. Maar nu de frangipane.
  7. Doe de droge ingrediënten voor de frangipane in een keukenmachine met messen en maal tot het heel fijne 'stof' is geworden.
  8. Voeg nu de boter en het ei toe en maal tot je een smeuïge pasta hebt.
  9. Verdeel deze pasta over de bodem.
  10. Snijd vervolgens de rabarber in stukken van ongeveer 2 - 3 cm en hussel die even om in het citroensap.
  11. Verdeel de rabarber over de frangipane en bestrooi met amandelschaafsel.
  12. Bak de cake in ongeveer 40 minuten gaar of tot de bovenkant terugveert als je er op drukt.
  13. Laat volledig afkoelen en snijd dan pas in stukken.
Notities
De boter kun je vervangen door kokosolie.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/rabarber-frangipane-plaatcake/