Pistache en Roos Fairy Cakes
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Graanvrije fairy cakes rijk aan geurige ingrediënten. Perfect voor een zomerse picknick of om je geliefde mee te verrassen!
auteur:
type recept: Koek en Gebak
porties: 6
Ingrediënten
  • Voor de fairy cakes:
  • 3 eieren, gesplitst
  • 2 el citroenrasp
  • 125 ml honing
  • 125 gram amandelmeel, zonder bruin vliesje
  • 100 gram gemalen pistachenoten (zie hieronder)
  • 2 el psyllium vezels
  • 1 tl kardemompoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl appelcider azijn
  • Voor de roze slagroom:
  • 200 ml slagroom
  • 1 el honing (optioneel)
  • 1 el rozenwater, naar smaak
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet 6 cupcake vormpjes klaar.
  2. Maal vervolgens genoeg pistachenootjes fijn om ongeveer 100 gram te verkrijgen.
  3. Klop de eiwitten met de appelcider azijn stijf in een keukenmachine en meng in een andere kom de eidooiers met de honing en citroenrasp tot de eidooiers schuimig zijn.
  4. Combineer in een andere kom de overgebleven droge ingrediënten.
  5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het eidooier mengsel en roer goed door.
  6. Check of het beslag niet te dik wordt. Het beslag moet van de garde druipen, als een heel dik pannenkoek- of cakebeslag.
  7. Als het beslag wel erg dik is en aan de garde blijft zitten, voeg dan een heel ei toe om het wat te verdunnen.
  8. Spatel de opgeklopte eiwitten door het beslag en verdeel het beslag over de cupcake vormpjes.
  9. Zet in de oven en bak in ongeveer 20 - 25 minuten gaar.
  10. Maak nu de rozen slagroom door het slagroom met het rozenwater stijf te kloppen.
  11. Zet in de koelkast totdat de cakejes afgekoeld zijn.
  12. Smeer een lekkere hoeveelheid rozen slagroom op de fairy cakes.
  13. Lekker met een kop frambozenthee!
Notities
De psyllium vezels geven het beslag een mooie structuur. Je kunt het achterwege laten of vervangen door een eetlepel arrowroot of kokosmeel.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/pistache-roos-fairy-cakes/