Perzik en Citroen Clafoutis - Glutenvrij & Lactosevrij
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Clafoutis is een traditioneel Frans dessert op basis van vers fruit en een custard-achtig beslag dat smelt op de tong.
auteur:
type recept: Dessert
porties: 8
Ingrediƫnten
  • 4 rijpe perziken
  • 1 citroen, rasp en sap
  • 3 eieren
  • 250 ml kokosmelk
  • 60 gram amandelmeel
  • ¼ tl zeezout
  • 50 gram honing of ander zoet naar keuze
  • Kokosolie
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Vet een vlaaivorm of kleinere hitte bestendige vormpjes in met de kokosolie en zet ook even apart.
  3. Snijd de perziken open, verwijder de pit en snijd ze in plakjes.
  4. Besprenkel de perzik stukjes met het citroensap en roer de rasp erdoor.
  5. Verdeel het fruit over de bodem van de vorm.
  6. Neem nu een ruime mengkom en doe hier de eieren, kokosmelk, amandelmeel en zout in.
  7. Kluts goed door tot je een dun pannenkoekbeslag hebt. Gebruik eventueel een staafmixer.
  8. Roer de honing erdoor.
  9. Schenk het beslag over het fruit en zet in de oven.
  10. Bak de clafoutis in 40 - 45 minuten gaar en licht goudbruin.
  11. Laat 15 - 20 afkoelen en serveer.
Notities
Als je liever geen velletjes op de perzik hebt, kun je die heel makkelijk verwijderen door de verse perziken eerst kort in kokend water te leggen. De velletjes wrijf je er dan zonder problemen af!

De amandelmeel kun je vervangen door kokosmeel. Gebruik dan ongeveer 25 gram kokosmeel en laat het beslag eerst 10 minuten staan en roer het nog een keer door, voordat je het uitschenkt.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/perzik-citroen-clafoutis/