Parelgort Abrikoos en Rozijnen Pudding
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Voedzame parelgort pudding met gedroogd fruit en honing. Lekker als toetje, maar ook erg goed als ontbijt met wat yoghurt.
auteur:
type recept: Ontbijt, dessert
porties: 8
Ingrediƫnten
  • 250 gram parelgort
  • 500 - 600 ml water
  • 125 gram gedroogde abrikozen
  • 125 gram rozijnen
  • 50 gram honing
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl kaneel
Werkwijze
  1. Kook de gort in het water in ongeveer 30 minuten beetgaar.
  2. Giet eventueel af en zet apart.
  3. Verwarm de oven nu voor op 180 graden.
  4. Week de abrikozen en rozijnen in heet water en laat 10 minuten staan.
  5. Giet het fruit af.
  6. Roer nu de gort, het fruit, specerijen en de honing door elkaar en stort het in een glazen ovenschaal.
  7. Doe wat klontjes boter op de pudding en zet het geheel in de oven.
  8. Bak de gort pudding in 40 minuten gaar.
  9. Serveer warm of koud. Lekker met yoghurt!
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/parelgort-abrikoos-en-rozijnen-pudding/