Glutenvrij Kerststol
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Een glutenvrij alternatief voor de Kerststol. Eenvoudig om te maken en je kunt qua inhoud varieren zoals je zelf wilt!
auteur:
type recept: Brood
porties: 12
Ingrediënten
  • 500 gram Schar Meelmix B
  • 15 gram gist
  • 125 gram oerzoet
  • ½ tl zeezout
  • 2 eieren
  • 325 ml warme melk
  • 125 gram zachte boter
  • 300 gram totaal gedroogd fruit en noten (ik gebruikte rozijnen, canberries en pistachenoten)
  • Rasp van een onbespoten citroen
  • Ter decoratie:
  • 1 el abrikozenjam, opgewarmd tot het vloeibaar is
  • Amandelschaafsel
Werkwijze
  1. Doe alle ingredienten in de mengkom van je keukenmachine in de volgorde van de ingredientenlijst en meng tot er een glad, maar kleverig deeg ontstaat.
  2. Vet een broodblik in en stort het deeg hier in.
  3. Laat een uur op een warme plek rijzen.
  4. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  5. Dump het deeg op een bakplaat met bakpapier.
  6. Schuif de bakplaat in de oven en bak de stol in 45 minuten gaar.
  7. Bestrijk de stol zodra hij uit de oven komt met een beetje opgewarmde abrikozenjam en strooi er een handje amandelschaafsel overheen.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/review-schar-glutenvrije-kerst-bakrecepten/