Coq-au-Riesling uit de Braadpan
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Als je nog niet eerder coq-au-riesling hebt geprobeerd, moet je dat hiaat dit weekend oplossen. De boterzachte kip heeft een volle smaak en de bouillon die je er van overhoudt is de volgende dag nog lekkerder!
auteur:
type recept: Avondeten
porties: 6
Ingrediƫnten
  • 6 kip braadstukken
  • 2 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3 stengels bleekselderij, fijn gesneden
  • 250 gram champignons, gehalveerd
  • 200 ml kippenbouillon of water
  • 200 ml Riesling (of andere droge witte wijn die je zelf zou drinken)
  • Zout, peper en chilivlokken
Werkwijze
  1. Neem een zware braadpan (zoals deze) en verhit hierin op middelhoog vuur de olijfolie met de boter.
  2. Leg vervolgens de met zout en peper bestrooide kip braadstukken in de hete pan en braad 10 minuten aan.
  3. Voeg vervolgens de ui, knoflook, bleekselderij en de bouillon of water toe.
  4. Breng aan de kook, draai daarna het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes koken.
  5. Doe nu de champignons en de witte wijn in de pan en laat nog 15 minuten zachtjes koken.
  6. Breng verder op smaak met zout, peper en chilivlokken.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/coq-au-riesling-uit-de-braadpan/