Amandelmeel Appelcake
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Heerlijke amandelmeel appelcake. Snel te bereiden en is de volgende dag nog lekkerder!
auteur:
type recept: Koek en Gebak
porties: 12
Ingrediënten
  • 300 gram amandelmeel
  • ½ tl zeezout
  • 1 tl bicarbonaat
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl gemalen kruidnagel
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 3 el gesmolten kokosolie
  • 2 eieren
  • 2 el yoghurt, karnemelk of 1 el appelcider azijn
  • 2 appels, geschild, klokhuis verwijderd en in stukjes gesneden
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe eerst de droge ingrediënten in een kom en roer het even door zodat er geen klontjes in zitten.
  3. Voeg vervolgens de natte ingrediënten toe en roer goed door.
  4. Appeltjes er bij en roer nog even om.
  5. Stort het beslag in een ingevet cakeblik.
  6. Bak de cake in 45 minuten gaar.
  7. Draai de oven uit en laat de cake nog 15 minuten in de oven staan.
  8. Eet smakelijk!
Notities
Door de cake nog even in de oven te laten staan wanneer je hem uitgezet hebt, kan de cake nagaren zonder dat hij bakt. Ik doe dit steeds met amandelmeel baksels en krijg er erg mooie resultaten mee.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/amandelmeel-appelcake/