Gevulde Champignons
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Serveer gevulde champignons als hapje of voorgerecht!
auteur:
type recept: Hapje
porties: 24
Ingrediënten
  • 2 doosjes witte champignons
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 3 el fijn gesneden peterselie
  • 1 el gesnipperde bieslook
  • 1 klein teentje knoflook, uitgeperst
  • ¼ tl zeezout
Werkwijze
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Wrijf de champignons schoon waar nodig en haal de steeltjes er af.
  3. Leg de champignons op hun ruggetje op een bakplaat met bakpapier.
  4. Doe de geitenkaas, kruiden en zout in een kom en meng met een vork goed door. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken.
  5. Schep van dit mengsel steeds 1 theelepel in een champignon totdat alle kaas op is.
  6. Bak de champignons in 20 - 25 minuten gaar.
  7. Laat iets afkoelen en serveer.
Notities
Was de champignons niet met water. Ze nemen het water op waardoor de smaak waterig wordt.
Teveel knoflook smaakt erg scherp vind ik. Ik gebruik dan ook teentjes knoflook die je binnenin een bol vindt. Als dit je zelfs nog teveel is, kun je zo’n teentje halveren of een snufje knoflookpoeder gebruiken.
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/gevulde-champignons/