Aloo Gobi Mutter (Aardappelen met Bloemkool en Doperwten Curry)
 
voorbereiden
kooktijd
totale tijd
 
Een heerlijke vegan curry op basis van bloemkool en verwarmende specerijen. Eenvoudig klaar te maken, grootste impact qua smaak!
auteur:
type recept: Avondeten
: Indiaas
porties: 6
Ingrediƫnten
  • 1 klein bloemkooltje, in roosjes gesneden
  • 3 flinke aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 150 gram doperwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl verse, geraspte gember
  • 2 tl garam masala
  • 2 tl komijnzaadjes
  • Verse koriander en limoen om te garneren
Werkwijze
  1. Kook de bloemkool en aardappel tot deze net aan gaar zijn.
  2. Giet af en zet apart.
  3. Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin olijfolie of kokosolie.
  4. Draai het vuur lager en bak de uien tot deze glazig worden.
  5. Voeg de knoflook en overige specerijen toe en bak tot deze geurig worden.
  6. Doe nu de groenten in de pan en bak even om.
  7. Draai het vuur verder laag, doe de deksel op de pan en laat ongeveer 15 minuten garen.
  8. Serveer met verse koriander, rauwkost naar smaak, rijst en eventueel chapatti's.
Notities
Tip: Een curry een dag laten staan, geeft nog meer smaak!
Tip 2: Koop je specerijen en/ of kant en klaar curry mengsels bij Pit en Pit!
Recipe by Eet Goed Voel je Goed at https://www.eetgoedvoeljegoed.nl/aloo-gobi-mutter-aardappelen-bloemkool-curry/