• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Courgette Pannenkoekjes – Graanvrij

geschreven door Heleen Quantrill 20 Reacties

Courgette Pannenkoekjes 

Dit is een geweldig kindvriendelijk recept en een perfecte manier om door je courgettes te komen. Zelfs als de courgette iets zacht begint te worden, kun je het nog gebruiken. Dit recept komt uit Nourishing Traditions van Sally Fallon, pagina 411. Ik was op zoek naar een leuke manier om door een berg courgettes te komen en dit recept leek me wel wat!

Sally Fallon gebruikt in dit recept broodkruim, maar na wat speuren op het internet, heb ik dat vervangen door kokosrasp. Uiteraard staat het je vrij om toch broodkruim te gebruiken. Kies dan voor volkoren, liefst spelt, broodkruim of zelfs zuurdesem als je dat hebt.

Courgette Pannenkoekjes – Graanvrij
Ongeveer 12 pannenkoekjes

2 hele (biologische) courgettes, gewassen en geraspt
1 el Keltisch zeezout
4 eieren, los geklopt
1 klein uitje, gesnipperd
120 gram kokosrasp of broodkruim
Zeezout en cayennepeper
60 gram geraspte kaas (kies voor kaas met een sterke smaak als Pecorino of Parmezaanse kaas)
4 el boter
4 el olijfolie

  1. Doe de courgettes in een vergiet, besprenkel met het zout en laat een half uur uitlekken.
  2. Dep daarna grondig droog met een schone keukendoek. Neem hier de tijd voor, om een mooi eindresultaat te krijgen.
  3. Meng de courgette vervolgens met de overige ingrediënten behalve de boter en olijfolie.
  4. Neem een koekenpan (zonder Teflon, liefst!) en smelt hierin de boter en olijfolie.
  5. Schep kleine hoopjes van het beslag in de pan en bak op middelhoog vuur tot ze mooi goudbruin zijn.

De kinderen plus echtgenoot hebben zich flink tegoed gedaan aan deze pannenkoekjes! Ik was blij dat ik een flinke stapel had ;-). Ik denk dat dit een geweldig lunchrecept is. Koud zijn ze namelijk ook erg lekker, dus ze kunnen meegegeven worden naar school of werk.

Wij aten deze pannenkoekjes met een zelfgemaakte kipsalade. Recept volgt!

Wat doe jij met courgettes?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Lactose Vrije Sinterklaas LekkersLactose Vrije Sinterklaas Lekkers
  • Tekorten herkennen doe je zo!Tekorten herkennen doe je zo!
  • Vrijdag Visdag: Glutenvrije ViskoekjesVrijdag Visdag: Glutenvrije Viskoekjes
  • 6 Voordelen van Groene Planten in Huis6 Voordelen van Groene Planten in Huis
  • Product Review: Mandoline of Multi-RaspProduct Review: Mandoline of Multi-Rasp
Bijgewerkt op 28/02/17

Categorie: Lunch, Ontbijt, Pannenkoeken, Recepten

Reacties

  1. anne zegt

    om

    courgette in fijne plakken met de mandoline, even inwrijven met gekruide kokosolie en onder de grill
    voor de kruiden gebruik ik peper, zout en Provençaalse kruiden of zout en masala kruiden, lekker

    Beantwoorden
  2. Mirela zegt

    om

    Heerlijk recept. Ik heb ze vanavond gemaakt, wel psyllium en 3 eieren gebruikt ipv kokosrasp. De consistentie was perfect en manlief vond ze erg lekker. Ik zal zeker ook de kokosversie een keer uitproberen. Bedankt voor het idee Heleen!

    Beantwoorden
  3. Thamar Van dijke zegt

    om

    Voor wie wil,

    Gourgette in dikkere plakken in een ovenschaal, banaan in de lengte doormidden en erop leggen, plakjes kaas erover en de oven in, smullen maar:) eventueel honing erop maar ik gebruik zo weinig mogelijk zoet.
    Himalaya zout of Keltisch zeezout erover en de oven in.

    Eetsmakelijk.

    Groetjes thamar

    Beantwoorden
    • Anneke Pronk zegt

      om

      Hoi Thamar, ik reageer even op je recept van de gourgette met banaan en kaas.
      Hoe warm moet de oven en hoe lang zet je dit gerecht er in?

      Groetjes, Anneke

      Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    om

    Hai Heleen,
    Het recept lijkt mij lekker, alleen heb ik een allergie voor alle soorten zuivel. Koe, geit, schapenkaas is dus voor mij geen optie. Zou ik dit ook zonder kaas kunnen maken of is er dan te weinig bindmiddel? Is er een ander ingrediënt mogelijk die dit opvullen kan?

    Bedankt, hartelijke groet, Astrid

    Beantwoorden
  5. Linda zegt

    om

    Heerlijk. Net gemaakt en het is smullen hier

    Beantwoorden
  6. Manja zegt

    om

    Ik weet niet wat ik fout gedaan heb, maar mijn beslag was geen beslag maar dik gekruimeld, kon er geen mooie hoopjes van maken. De kokosrasp slurpte alle vocht op. Heb er een extra ei bij gedaan, maar hielp niet veel. helaas geen succes 🙁

    Beantwoorden
  7. Anonymous zegt

    om

    Ze zijn lekker, maar ik vind de kokos toch wel behoorlijk aanwezig. Zou het een optie zijn om de kokos te vervangen door bijv. boekweitmeel? of is dat een heel dom idee? Wie heeft er suggesties? gr adrielle

    Beantwoorden
  8. oker zegt

    om

    Ik heb dit recept gemaakt zodra ik het zag en het was heerlijk! Ik heb gewone gouda kaas gebruikt omdat ik niets anders had, en dat hield de pannenkoekjes goed bij elkaar.

    Beantwoorden
  9. Mariska4kids zegt

    om

    Heerlijk, ga ik ook eens maken. Lekker is ook:stukjes courgette roerbakken met zelfgemaakte pesto en een stuk zalm (uit de oven) erbij. Eventueel aanvullen met een salade.

    Beantwoorden
  10. Mariska4kids zegt

    om

    Heerlijk, ga ik ook eens maken. Lekker is ook:stukjes courgette roerbakken met zelfgemaakte pesto en een stuk zalm (uit de oven) erbij. Eventueel aanvullen met een salade.

    Beantwoorden
  11. Anne zegt

    om

    Deze gaan we ook zeker een keer proberen!
    Mijn zoon vindt courgette eigenlijk alleen rauw lekker, dus ik maak er wel eens een salade van met plakjes rauwe courgette, veel olijfolie, een beetje zout en geschaafde Parmezaanse kaas (wel alles even samen een uurtje in de koelkast laten intrekken, dan wordt de courgette het lekkerst).

    Beantwoorden
  12. Jedidja zegt

    om

    Daar krijg ik zin in zeg!

    Beantwoorden
  13. Anonymous zegt

    om

    Mijn peuter lust bijna alle groenten maar courgette niet…
    Ik zal het op deze manier eens proberen 🙂

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Als je kleine wel soep lust, kun je courgette daar ook in verwerken. Veel succes in ieder geval!

      Beantwoorden
  14. Karin zegt

    om

    Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik heb ook al eens zoiets gemaakt met courgette en zoete aardappel, maar kokosrasp lijkt me ook heerlijk! Hoe gaat het overigens met je “no poo” experiment??

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Hey Karin,

      No Poo update komt er aan. Moet er even een gaatje voor vinden 😉

      Beantwoorden
  15. Heleen Quantrill zegt

    om

    Heb je een keukenmachine? Gebruik die! Of een staafmixer met een hakmolentje? Of een slachtoffer dat in ruil voor lekkere pannenkoekjes die courgettes wil raspen? Ook een idee 😉

    Beantwoorden
  16. Anonymous zegt

    om

    Courgette raspen??? Hoe kan ik dat het makkelijkste doen.. dat is wel een hele klus! Ik heb nl. 3 courgettes liggen dus dit is wel een super recept… thanks!

    Beantwoorden
  17. Marian Paauw zegt

    om

    Met wat kleine aanpassingen omdat ik niet alle ingrediënten in huis had! Maar ze zijn heerlijk!!

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in