• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Comfort Food – Tomatensoep met Rode ui en Steranijs

2 december 2013 geschreven door Heleen Quantrill 10 Reacties

Druk, druk, druk. Wie kent het niet? Zeker in deze tijd van het jaar lijkt de tijd letterijk door je vingers te glippen. Nu maak ik bewust tijd voor stilte en bezinning en waak ik ervoor onze agenda dag aan dag te vullen met verplichtingen, maar dan nog is het zo maar zondag en vraag je je af wat je de afgelopen week nou werkelijk hebt gedaan. Op zo’n moment is het erg plezierig om niet al te moeilijk te hoeven doen met het eten. Gewoon opwarmen en serveren en klaar. Deze tomatensoep is daar een goed voorbeeld van. Heel eenvoudig en goedkoop om te maken, vriest prima in en smaakt de volgende dag eigenlijk nog lekkerder.

Dit is een stevige soep die goed vult en prima vegetarisch gemaakt kan worden. Ikzelf vind de combinatie van spek, rode ui en steranijs heerlijk, maar de spek is optioneel. Dus doe jezelf een plezier en maak een grote pan vol van deze soep. Het kost nauwelijks energie en levert heel wat op. Scheelt jou weer tijd verderop in de week.

Tomatensoep met Rode ui en Steranijs

1,5 liter

2 el olijfolie
100 gram spek, in blokjes gesneden
5 rode uien, grof gesneden
15 tomaten, grof gesneden
2 tl paprikapoeder
3 steranijs
Zeezout en peper

  1. Neem een ruime pan met een dikke bodem en verhit hierin de olie
  2. Fruit de ui en de bacon totdat de ui glazig wordt.
  3. Voeg de tomaten toe en roer even goed om.
  4. Voeg nu de paprika en steranijs toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schenk 1 liter water erbij en breng aan de kook.
  6. Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen, roer elke 10 minuten even door.
  7. Als je de soep wilt invriezen, laat hem dan eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Schenk de soep in porties voor 1 persoon of voor je hele gezin in passende bakjes of zakken en vries in.
Wij houden van grove soep, maar als dit niet echt jouw ding is, zet dan op het eind de staafmixer in de pan of pureer de soep in een blender voor een gladdere textuur.

Ook leuk om te lezen!

  • Winnaar Give-Away Kitchen and More en Cranberryrelish met Rode UienWinnaar Give-Away Kitchen and More en Cranberryrelish met Rode Uien
  • Slow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en UiSlow Cooker Lamsschenkel met Tomaat en Ui
  • Bakken in Zonnebloemolie Gezond?Bakken in Zonnebloemolie Gezond?
  • Psylliumvezels – 5 Gezonde redenen om het te nemenPsylliumvezels – 5 Gezonde redenen om het te nemen
  • Koken op Inductie – Wat Moet je Weten?Koken op Inductie – Wat Moet je Weten?
Bijgewerkt op 6/08/15

Categorie: Avondeten, Recepten, Soepen Tags: rode ui, steranijs, tomaat

Reacties

  1. Marianne zegt

    31 december 2015 om 10:55

    Marianne,

    Ik heb trouwens de tomaten vervangen door een fles tomatenpuree. Ik wil namelijk graag biologisch, en 15 biologische tomaten zijn fors duurder dan een fles biologische tomatenpuree.

      Marianne(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Marianne zegt

    30 december 2015 om 19:37

    Deze is erg lekker!

      Marianne(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    9 december 2013 om 21:09

    Echt heerlijk! Bedankt voor het recept, Heleen.
    Olga

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. vlottefloor zegt

    4 december 2013 om 08:32

    sorry, computer bleef net hangen. Mag ik een verzoekje indienen voor chinese tomatensoep. Ik krijg ze hier maar niet van de honigpakjes af.

    Liefs van Jenny

      vlottefloor(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. vlottefloor zegt

    4 december 2013 om 08:30

    hoi Heleen,

    Dit brengt me bij jouw goulashrecept. Wil ik je nog even vertellen. Wat is die heerlijk!!!!!!!!!!
    Ik heb wat meer ui en paprika toegevoegd maar de kummel en komijn maken de echte oostenrijkse smaak. Daar kan ik op vakantie ontzettend van genieten maar wist nooit wat het was.
    Nu ik dat weet heb ik ook goulashsoep gemaakt die na ee paar dagen staan echt heel Oostenrijks is.

    Dank je wel dus!

      vlottefloor(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    2 december 2013 om 10:09

    Welk spek gebruik je voor deze soep, gerookt spek of gewone spek? Groetjes Elise

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      2 december 2013 om 10:12

      Ik gebruikte gerookt spek, maar gewone spek is ook prima.

        Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

      Beantwoorden
  7. Heleen Quantrill zegt

    2 december 2013 om 07:54

    Rode ui heeft inderdaad een iets andere smaak, iets scherper. De steranijs haal je er uit als je wilt pureren. Ik liet hem er in en at er omheen 😉

      Heleen Quantrill(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  8. Petra Vis zegt

    2 december 2013 om 07:12

    Klinkt lekker! Twee vragen: wat is nu eigenlijk de meerwaarde van rode ui ipv witte uien? Alleen smaak? En vraag 2: wat doe je met de steranijs? Haal je die er uiteindelijk weer uit?

      Petra Vis(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Mijn Top 10 Feestelijke Kruiden & Specerijen - Eet Goed Voel je Goed schreef:
    30 november 2020 om 16:00
    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.