• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Comfort Food: Kokos Kip Curry

geschreven door Heleen Quantrill 19 Reacties

De beste manier om het koude, vochtige weer te weerstaan is met Comfort Food (vind ik). En de beste Comfort Food maak je in 1 pan dat even heeft kunnen pruttelen en waar je minstens twee keer van kan eten (vind ik). Comfort Food moet verder heerlijk smaken, romig of stevig zijn en niet al te ingewikkeld zijn om te maken (vind ik). Deze curry voldoet aan al deze eisen. Ik stel voor dat jullie gauw naar de winkel gaan, ingrediënten halen voor zover je die nog niet in huis had en direct aan de slag gaat.

Kokos Kip Curry
8 porties

1 kilo kipfilet of kipdijen vlees, in blokjes gesneden
Olijfolie, boter of kokosolie om in te bakken
1 grote ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, fijn gesneden
1 el milde currypasta van Pataks, of:
1 tl gemalen koriander
1 tl kurkuma
1 tl chilli poeder
1 tl gemberpoeder
Zout naar smaak
1 blikje (400 ml) kokosmelk
2 tomaten, in blokjes gesneden
Verse Koriander naar smaak

  1. Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin het vet naar keuze.
  2. Fruit de ui tot deze glazig wordt en voeg dan de knoflook toe.
  3. Bak vervolgens kort de currypasta of specerijen tot deze geurig worden.
  4. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.
  5. Voeg nu de kip toe, breng aan de kook en draai daarna het vuur laag.
  6. Laat 30 minuten zachtjes pruttelen en kook ondertussen rijst (als je dat wil).
  7. Breng de curry op smaak met zout.
  8. Serveer de curry met rijst, tomaten en verse koriander.

Eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Kip Tikka Masala Recept – Super Makkelijk en LactosevrijKip Tikka Masala Recept – Super Makkelijk en Lactosevrij
  • Balinese Kip CurryBalinese Kip Curry
  • Romige Kip KormaRomige Kip Korma
  • Romige Citroen Kip met Asperges en ChampignonsRomige Citroen Kip met Asperges en Champignons
  • Indiase Kikkererwt en Paneer CurryIndiase Kikkererwt en Paneer Curry
Bijgewerkt op 28/09/15

Categorie: Avondeten, Recepten Tags: curry, kokosmelk

Reacties

  1. Iemand zegt

    om

    Anonymous,

    Lees punt 8

    Beantwoorden
  2. Jansen zegt

    om

    Gisteren dit gemaakt en het was overheerlijk!

    Volgende keer doe ik nog een zoet/zure elstar eronder om er helemaal een feest van te maken 🙂

    Beantwoorden
    • Heleen Quantrill zegt

      om

      Ha, leuk om te horen! 🙂

      Beantwoorden
  3. Anonymous zegt

    om

    Doe je de tomaten in blokjes ook door de saus of ernaast? Ze staan wel bij de ingrediënten, maar niet wanneer ze erin moeten. Kan aan de foto ook niet zien of je ze erin hebt. Verder ruikt het nu al lekker!

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    om

    Vandaag alweer voor de 4e keer kipkerrie paleo…. heerlijk! 2 grote winterwortels en een gele paprika erdoor en ew hebben onze groeten weer binnen! Rozijntjes zijn ook heerlijk als extraatje!

    Beantwoorden
  5. Anonymous zegt

    om

    Ik ga hem maken!
    groet, Sabine

    Beantwoorden
  6. Anonymous zegt

    om

    Heerlijke curry, Heleen!
    Groetjes, Jacolien

    Beantwoorden
  7. Mamakeuze MadeforHafsa zegt

    om

    Mmmm, dat ziet er zeer smakelijk uit! Doe ook altijd mijn eigen kruidenmengsel erin.Ik ga jouw recept ook eens proberen! Ik heb laatst paella gemaakt. Heerlijk zonder bouillonblokjes of kant en klare pakketjes.

    Beantwoorden
  8. Wytske van Kammen-Nieuwenhuis zegt

    om

    Laat ik nou net aan zoiets gedacht hebben voor vandaag.
    Iedere week krijg ik groente van de beterbio. Daar zit nog een spitskool,venkel in en andijvie. Maar aangezien een aantal van mijn gezin gister al stampotandijvie gehad hebben (bij de buren) lijkt het me niet lekker en verstandig om dat vandaag weer te eten. Ik heb nog bio pangasiusfilet in de vriezer dus dat ga ik er door doen in plaats van de kip. Dan hoef ik alleen nog maar een blikje kokosmelk te halen. Wat rijst en kool of de venkel erbij. En klaar is kees. Lijkt me lekker. Dank je.

    Beantwoorden
  9. Mariska4kids zegt

    om

    Dit is hier ook een succes en zelfs de kinderen vinden het lekker. Ik doe er ook nog een schep creme fraiche door om het wat minder pittig te maken.

    Beantwoorden
  10. Helga zegt

    om

    Oh, wat lijkt me dat heerlijk. Bedankt Heleen, ga deze week nog maken.

    Beantwoorden
  11. Corina zegt

    om

    Hmm… misschien toch maar eens maken, gekochte kerries verdraag ik niet, maar dit zou misschien best kunnen…

    Beantwoorden
  12. Mirjam zegt

    om

    Dit klinkt als de curry die ik gister in wereldrestaurant Dara in Amersfoort at. Was erg lekker!

    Beantwoorden
  13. Anonymous zegt

    om

    Curry’s gaan er altijd in. Dit is wel een heel makkelijk recept! alles in huis, wilde juist gaan bedenken hoe ik de kip dit keer zou maken!
    Dank je wel. Marjolijn.

    Beantwoorden
  14. Anonymous zegt

    om

    Ik doe hier vaak nog gekookte eieren doorheen en eet er graag een salade bij van in blokjes gesneden komkommer, paprika en augurk, mjam!
    Gerdien

    Beantwoorden
  15. Ellen zegt

    om

    Ben alleen een blikje kokosmelk nodig. Haal ik vanmiddag! Goed recept voor vanavond, stond nog niets op het menu :-).

    Beantwoorden
  16. Kim zegt

    om

    Ik hou van curry’s, ik eet ze zowel met kip als met scampi’s. Een lente-uitje vind ik ook altijd een goede toevoeging.

    Beantwoorden
  17. annie laumen zegt

    om

    Een lekker snel en makkelijk recept
    Thks

    Beantwoorden
  18. izerina zegt

    om

    Ik ga vanmiddag naar de winkel.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in