• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Chocolademousse… VEGAN!!

24 juni 2011 geschreven door Heleen Quantrill 6 Reacties

Niet dat ik nou hevig ‘into’ vegan ben, maar gezien de beperkingen die ik mijzelf vrijwillig en volledig bij zinnen heb opgelegd, gebeurd het dat er regelmatig ‘vegan’ recepten voorbij komen in mijn keuken. Al dan niet zelfbedacht. Feit is, dat wanneer je koeienmelk uitsluit, honing liever niet gebruikt en te lui bent om eieren te kopen (schokkend, ik weet het), maar je toch per se, absoluut, zonder tegenspraak, overduidelijk en vastbesloten een toetje/iets zoets/ iets zondigs wilt nuttigen, je op veganistische variaties uitkomt.

En dit is zo’n moment.

Lieve lezers, I present to you….. Chocolademousse….

Zoet, chocola, romig, vet… Na een fijne man zijn dit de dingen die ik het leven wil. En een fijne man heb ik al πŸ˜‰

Dit recept is trouwens ook te vinden in mijn kookboekje ‘Lekker gluten- en suikervrij’. Voor degenen die direct na dit gelezen hebbende, de keuken inrennen om het te maken en er achter komen dat hun computer zichzelf heeft uitgeschakeld wat betekent dat je dit niet meer terug kan vinden.

Handen omhoog wie dit regelmatig meemaakt… Fijn te weten dat ik niet alleen ben!

Dit gezegd hebbende. Mocht het dus zo zijn dat je computer er over tien minuten mee ophoudt en je daarom mijn blog bent kwijtgeraakt, betekent dat ook dat je dus niet in staat zult zijn om het boekje te bemachtigen, dus daarmee heb ik deze hele voorstelling ietwat belachelijk gemaakt.

Het is laat, de witte wijn was erg smakelijk en ik Moest iets schrijven. Hou dus nog even vol, recept volgt!

Ga dus naar je kast en neem er uit mee:

1 reep pure chocola, dit zal ongeveer 125 gram zijn,
1 blikje kokosmelk waar je 100ml vanaf haalt. Blikje zet je in de koelkast en maak je morgen een smoothie mee.
Twee koffie pads, decaf indien je dat beliefd,
agavenectar,
vanille extract en amandelextract (dit is optioneel).

Zet met de twee koffiepads 1 kopje sterke koffie. Precies, twee padjes erin, knopje voor 1 kopje indrukken.
Warm in een steelpannetje de kokosmelk met de chocola op, tot laatstgenoemde gesmolten is. Blijf roeren!
Haal het van het vuur en roer de agave, koffie, vanille en eventueel het amandelextract erdoor.
Schenk dit over in vier kommetjes, laat iets afkoelen en zet in de koelkast.
Na twee uur heb je perfecte chocolademousse. Perfect, niets op aan te merken.

Behalve dan dat het tamelijk machtig is, dus ik moest het met wat rood fruit eten om het lichter te maken.

Maar dat geeft niet, want het was Perfecte Chocolademousse. Ongecompliceerd, sterk, donker en zoet…

Dames, welterusten πŸ˜‰

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Palmsuiker en BrowniesPalmsuiker en Brownies
  • Leuke Cadeaus voor Volwassenen zonder RommelLeuke Cadeaus voor Volwassenen zonder Rommel
  • Amandelmeel Tulband – Gast receptAmandelmeel Tulband – Gast recept
  • Mijn Favoriete Poeders (Groen en Eiwit)Mijn Favoriete Poeders (Groen en Eiwit)
  • KurkumaKurkuma
Bijgewerkt op 11/05/14

Categorie: Desserts, Recepten

Reacties

  1. Anonymous zegt

    6 april 2012 om 20:34

    Zoooo dit is lekker! Wel machtig maar smullen, heb chocola gebruikt van bio+ zonder toegevoegde suiker. Heerlijk.

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  2. Heleen zegt

    28 juni 2011 om 09:44

    Hey Willemijn,

    Mijn suggestie is dit: Neem een espressokopje of iets van die grootte en zet koffie dubbel zo sterk als dat je normaal zou doen. Dan heb je en de juiste hoeveelheid koffie (50ml) en het is sterk genoeg om de chocola aan te kunnen!

    Succes! En jij ook genieten! πŸ˜‰

      Heleen(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  3. Veggie Vally zegt

    28 juni 2011 om 09:21

    Ziet er heerlijk uit! Daar ga ik mezelf mee verwennen komend weekend. een vraagje over de koffie alleen. Als de wereldvreemde eend die ik ben, heb ik geen senseo en ook geen koffiepads. Mijn wederhelft maalt z’n koffiebonen graag on the spot, dus heb je een idee hoeveel koffie er ongeveer in twee pads zit? Dan kan ik dat afmeten voor het recept.
    Alvast bedankt en geniet van het mooie weer!

      Veggie Vally(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  4. Anonymous zegt

    25 juni 2011 om 07:59

    Dankjewel voor je blog,
    ik kijk iedere dag even mee πŸ™‚

    groetjes, Daniëlle

      Anonymous(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  5. Kom ieR es KieKe. zegt

    25 juni 2011 om 09:27

    Héérlijke recepten heb je! Gelukkig heb ik een Kipmans, dus hoef niet te fietsen voor een ei hahaha..

      Kom ieR es KieKe.(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden
  6. Trudy zegt

    25 juni 2011 om 06:03

    Da´s wat vrouwen soms nodig hebben!! Dankjewel voor het recept…..

      Trudy(Quote)  (Reageer)

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 Β· Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework Β· WordPress Β· Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.