• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Amandelmeel Feestbrood

geschreven door Heleen Quantrill 5 Reacties

Vandaag geef ik een lezing in Apeldoorn (besloten club, dus helaas niet aan mij om dit te promoten op mijn blog) en daarvoor neem ik een aantal lekkertjes mee voor het publiek om te proeven. Mijn boek ligt daar ook op de boekentafel, dus ik moet ze wel even ‘lekker maken’ natuurlijk! Eén van de lekkertjes zijn mini Amandelmeel Feestbroodjes. Dit recept staat op pagina 26 in mijn nieuwe kookboek en het leek me leuk om ze in minivorm te bakken als proeverijtje.

Voor diegenen die mijn kookboek (nog) niet hebben gekocht, bij deze het iets aangepaste recept en wat foto’s. Dit brood maak ik meestal rond feestdagen. Vanwege de hoeveelheden en ingrediënten is het wat prijzig, dus niet het soort brood dat ik maak om aan de kinderen mee te geven naar school (en waar ik aan het einde van de dag dus een groot deel van weg kan gooien). Daarom vond ik deze minivorm wel een leuke variant! Je kan ze invriezen voor latere momenten en vanwege de afmeting zijn ze perfect voor als je visite krijgt of zoals ik, wil uitdelen op werk!

Amandelmeel Feestbrood
15 plakjes of 36 minivormpjes van 2,5×2,5 cm

300 gram amandelmeel
1/2 tl zeezout
1/2 tl bicarbonaat
150 gram luxe gedroogd fruit (denk aan abrikozen, rozijnen, kersen, cranberries, ananas)
5 eieren
3 el gesmolten kokosolie
1 el appelcider azijn
2 el honing of ander zoet naar keuze
1 el vanille extract
Optioneel: Gehakte noten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  2. Meng in een ruime kom de droge ingrediënten.
  3. Kluts in een schenkkom de eieren met de vanille, het zoet, kokosolie en appelcider azijn, los.
  4. Schenk dit bij het amandelmeel. 
  5. Roer goed door zodat er geen droge klontjes zijn.
  6. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm of in minivormpjes naar keuze.
  7. Bak het gehele brood in 40 minuten gaar en goudbruin. 
  8. Bak de minivormpjes in 15 – 20 minuten gaar, afhankelijk van het formaat en diepte.
  9. Serveer met boter en sinaasappeljam van St. Dalfour of gewoon zo bij de koffie of thee. 
  10. Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast. Ongeveer 1 week houdbaar. 

Fijne dag allemaal!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Paleo Vanille-Appelcake – glutenvrij, lactosevrij, suikervrijPaleo Vanille-Appelcake – glutenvrij, lactosevrij, suikervrij
  • Vogelnest Koekjes voor Pasen- GlutenvrijVogelnest Koekjes voor Pasen- Glutenvrij
  • Witte Asperges met Gebakken Zalm, Ei en BotersausWitte Asperges met Gebakken Zalm, Ei en Botersaus
  • Mitochondriën: Wat, Hoe en WaaromMitochondriën: Wat, Hoe en Waarom
  • Aardbeien Roomijs – LactosevrijAardbeien Roomijs – Lactosevrij
Bijgewerkt op 9/11/22

Categorie: Brood, Feest!, Ontbijt, Recepten

Reacties

  1. Maura - YLT zegt

    om

    Leuk recept! Bij de biowinkel stond ik nog met amandelmeel in m’n hand, maar ik wist niet wat ik ermee zou maken. Toch maar eens terug haha.

    Beantwoorden
  2. annie laumen zegt

    om

    Vanmorgen je brood gemaakt via het boek
    Net een plakje gegeten met roomboter
    Heerlijk!!!!!!!
    Thks voor dit heerlijke recept

    Beantwoorden
  3. debby zegt

    om

    Wat heb je een (h)eerlijke site. Ik eet sinds kort met het hormoonfactoor dieet ( ralph moorman) niet om af te vallen, maar om me beter en gezonder te voelen…. Jouw recepten komen daarbij als geroepen…

    Beantwoorden
  4. annie laumen zegt

    om

    Dit brood lijkt ook mee heerlijk
    Bananenbrood heb ik afgelopen zondag de eerste keer gemaakt
    Heerlijk van smaak
    Moet het bananenbrood afkoelen in de vorm?
    Het was doormidden gebroken

    Beantwoorden
  5. Kim zegt

    om

    Dit lijkt me superlekker, eens kijken of dit je bananenbrood – waar mijn vriend compleet gek van is – van de troon kan stoten.

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in