• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Gezondheid Algemeen
  • Recepten
  • Verzorging
  • Keuken 101
    • In de Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ
    • Gastbloggers gezocht

Amandel-kokos macroontjes

12 september 2010 geschreven door Heleen Quantrill Reageer

Aangezien ik nogal regelmatig alleen de eidooier gebruik in een smoothie of om een saus mee te maken, blijft er geregeld een kopje vol eiwitten over. Af en toe gaat dit naar de honden, maar vandaag wil ik er iets lekkers van maken. Het is woensdag en het regent, dus dan moeten er koekjes gebakken worden! Kokosmakroontjes om precies te zijn.

Als lunch had ik wilde zalmfilets gebakken en daar een eigeel-botersaus overheen gegoten. Hierdoor kwam het totaal aantal eiwitten voor vandaag op 3. Deze heb ik stijfgeklopt en gezoet met perendiksap. Daarom smaken de macroontjes iets perig, maar ikzelf vind dit niet onaangenaam. Het is een goede afwisseling van de honing of ahorn!
In een andere kom heb ik 100 amandelmeel met 100 kokosrasp, gemengd. Een halve theelepel zeezout voor de smaak en hier de eiwitten doorheen gevouwen. Je draait er heel makkelijk balletjes van. Een beetje platdrukken anders worden ze niet gaar vanbinnen. In de oven op 170 graden en in 15 minuten was dit het resultaat. Het tweede baksel kreeg een chocoladestukje ingedrukt. De koekjes waren een welkom toetje! Als ze droog worden, zal ik ze besmeren met wat kokosolie. Hier zit verder geen vet in, dus bewaar ik ze in een luchtdichte doos…. als ze zo lang blijven liggen!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Ook leuk om te lezen!

  • Dag 1 Suiker Pauze – Basisrecepten voor een Goed BeginDag 1 Suiker Pauze – Basisrecepten voor een Goed Begin
  • 7 Manieren om Eierschalen te Hergebruiken7 Manieren om Eierschalen te Hergebruiken
  • Budget Week 2 – Koninginnedag en SnacksBudget Week 2 – Koninginnedag en Snacks
  • Waterkefir 101Waterkefir 101
  • Carrot Cake/ Worteltjestaart – glutenvrijCarrot Cake/ Worteltjestaart – glutenvrij
Bijgewerkt op 2/10/15

Categorie: Koek en gebak, Recepten

Laat een reactie achter Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2021 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

Copyright © 2021 · Daily Dish Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

Deze site maakt gebruik van glutenvrije koekjes. Klik hier voor meer info.