• Home
  • Begin hier
    • Over ons
    • Disclaimer
    • Opmerkingen beleid
  • Recepten
    • Avondeten
    • Brood
    • Desserts
    • Drankjes
    • Groenten
    • Koek en gebak
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Pannenkoeken
    • Salades
    • Sauzen en dips
    • Snacks
    • Soepen
    • Zoete lekkernijen
  • Gezondheid Algemeen
    • Natuurlijke Remedies
    • Natuurlijke Verzorging
    • Supplementen Info
  • Huis & Tuin
    • Een Natuurlijk Schone Keuken
    • Organisatie
    • Menuplannen
    • Budget
  • Overige
    • Give-Away & Reviews
    • Overige
    • Uitdaging
  • Partners
  • Contact
    • Adverteren
    • FAQ

Aardbeitaartje voor 1 – Glutenvrij

geschreven door Heleen Quantrill 4 Reacties

Heerlijke Hollandse Aardbeien. Een traktatie, een must, zoet, sappig, schuldgevoelvrij, bomvol antioxidanten en zoveel meer! Over het algemeen eet ik aardbeien zo uit de doos, direct na aankoop, maar afgelopen donderdag kon ik twee grote dozen B-kwaliteit aardbeien kopen. Ja, ze zien er niet mooi symmetrisch uit en je moet een beetje kritisch zijn met welke goed zijn en welke niet. Maar uiteindelijk heb je nog altijd een flinke hoeveelheid verrukkelijke aardbeien voor bijna geen geld! Probeer het maar eens! De ene helft maak je mooi schoon en druk je in de vriezer voor wanneer aardbeien niet meer in seizoen zijn en de andere helft eet je zsm op en gebruik je om een heerlijk aardbeitaartje mee te maken….

Aardbeitaartje voor 1

150 gram amandelmeel
1/4 tl zeezout
3 el kokosolie of boter
1 ei
2 el zoet zoals honing of ahornsiroop
1 tl vers geperst citroensap
2 el aardbeienjam van St. Dalfour of Fior di Frutta, deze zijn geheel suikervrij!

Zo maak je dit aarbeitaartje:

Meng eerst de droge ingrediënten en meng deze goed door elkaar. Voeg vervolgens de olie, het ei, het zoet en de citroensap toe. Roer dit goed tot er een mooie samenhangende massa ontstaat. Roer vervolgens met de losse pols de aardbeienjam erdoor. Je wilt een mooi gemarmerd effect.
Neem twee lepels en schep mooie rondjes op een bakplaat met bakpapier. Bak deze op 175 graden in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin. Een tandenstoker moet er schoon uitkomen.

Als deze af staan te koelen, neem je twee handenvol aardbeien en verwijder de kroontjes. Klop slagroom naar keuze lobbig. Je kunt hiervoor sojaroom, slagroom of zelfs zure room voor gebruiken. Mijn moeder zou mascarpone suggereren (of niet, soms?). Laat dit volledig afhangen van je allergie en voorkeur.

Nu ga je samenstellen. Neem een aardbeitaartje en lepel een laagje room erop, drapeer hier vervolgens de aardbeien op en eet het direct op…

Sorry, nee natuurlijk niet. Serveer het op een mooi bordje met een schattig servetje en een kop bloementhee erbij. Zoals hier bijvoorbeeld. Leuk, Thessa! Bedankt voor de link.

Fijne moederdag!

Ook leuk om te lezen!

  • Gastrecept: Spaghetti Carbonara net even andersGastrecept: Spaghetti Carbonara net even anders
  • Gelukkig en Gezond Nieuwjaar!Gelukkig en Gezond Nieuwjaar!
  • Groene Basilicum en Courgette SoepGroene Basilicum en Courgette Soep
  • Onbewerkt Eten Uitdaging Week 11: Weekmenu en Belangrijke MededelingOnbewerkt Eten Uitdaging Week 11: Weekmenu en Belangrijke Mededeling
  • Een Nieuwe Wok Inbranden in 6 StappenEen Nieuwe Wok Inbranden in 6 Stappen
Bijgewerkt op 22/09/20

Categorie: Koek en gebak, Recepten

Reacties

  1. Thessa zegt

    om

    Heleen, hij was héérlijk!Hier een fotootje hoe het geworden is:Groetjes Thessa

    Beantwoorden
  2. Heleen zegt

    om

    Dat vind ik leuk! Laat even weten hoe het gelukt is!

    Groetjes
    Heleen

    Beantwoorden
  3. Thessa zegt

    om

    Ik zeg net tegen mijn man, ik heb zin om iets lekkers te koken, en toen zag ik je recept verschijnen, 2 keer raden wat ik zo ga maken 😉

    Groetjes Thessa

    Beantwoorden

Trackbacks

  1. Glutenvrije Hazelnootcake met Chocoladeglazuur | Eet Goed Voel je Goed schreef:
    om

    […] een kop koffie of een beker chocolademelk. Het weer is guur op het moment, dus die citroencake of aardbeien scones moeten nog maar even wachten […]

    Beantwoorden

Laat een reactie achter Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Hier vind je me ook…

  • E-mail
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Welkom!

Hallo! Ik ben Heleen, het meesterbrein achter Eet Goed, Voel je Goed.

Als je op zoek bent naar een meer ontspannen en gezondere versie van jou, dan zit je hier goed! Mijn missie is om je te laten zien dat je gezond en lekker kunt eten zonder al te veel moeite en poespas. Eten is niet alleen voeding, maar ook samenzijn, genieten en ontdekken.

Dus pak gauw een kop thee of koffie en schuif aan, dan kletsen we nog lekker even verder.
Lees meer…

Copyright © 2023 · Eet Goed, Voel je Goed · All Rights Reserved · Privacy Policy

· Log in