Vanmorgen zag ik deze. En ik Wist dat ik ze Moest maken. Ik kijk wel vaker op deze website voor inspiratie en dit inspireerde me zeker! In plaats van suiker zou ik agave gebruiken, ik had geen zin om chocola te smelten omdat de kapster zo zal komen, want chocolade smelten in dit huis met Kleine Meid om mijn voeten, staat garant voor een flinke bende! Gelukkig heb ik altijd een pak cacaopoeder in huis. En dit heb ik er van gemaakt:
Decadente Chocoladetruffels
200 gram cacaopoeder
Ongeveer 50 ml honing
1 el vanille extract
2 el grasboter op kamertemperatuur
4 el kokosolie op kamertemperatuur
Wat cacaopoeder, kokosrasp of iets anders droogs om in te rollen (de truffels, niet jij). Denk ook eens aan chilipeper, zeezout of koffie granules!
Dit heb ik allemaal goed gemengd met een vork, later met mijn handen…. Geloof me, dat Moet je gedaan hebben. De verrukking om het daarna van je vingers af te slikken is onbeschrijfelijk. En zo kun je testen of het zoet genoeg is (dat is mijn excuus en daar blijf ik bij!). Als er geen klontjes meer te vinden zijn, zet je het een tijdje in de vriezer om er later mooie balletjes van te kunnen draaien.
Maar voor je dat doet, moet je jezelf afvragen: Wat kan ik hier nog meer mee doen? Je kan bijvoorbeeld heerlijke amandelkoekjes maken en deze hiermee besmeren. Of je kan het gebruiken in plaats van chocopasta en bij je kinderen op het brood smeren. Het laurinezuur van de kokosolie, vitamine D uit de boter, de antioxidanten van de cacao… allemaal goed voor iedereen. Of je kunt direct een lepel pakken en het allemaal direct zelf opeten met bovengenoemd lijstje als excuus daarvoor. Je moet wel goed voor jezelf zorgen natuurlijk!
Maar als het je lukt om wat zelfdiscipline toe te passen en de pasta ongeveer 15 minuten in de vriezer heeft gezeten, maak je met twee dessertlepels mooie quenelles of draai je met je handen balletjes van ongeveer 3 cm doorsnee. Rol ze in wat cacaopoeder, kokosrasp, gahakte noten of een klein beetje grijs zeezout. Geloof me, je weet niet wat je proeft! Leg op een mooi bord want dat verdienen ze en kijk er een tijdje naar, gewoon daarom. Ga daarna lekker zitten, kopje thee of koffie er bij en ga uitgebreid proeven. Laat mij dan weten welke je favoriet is! 😉
Veel plezier alvast!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
Het staat nu bij mij in de vriezer, maar bij mij was het ook erg droog. Nog boter, kokosolie, agavesiroop en vanille extract erbij gedaan. Maar nog is het wat droog. Ik heb rauwe cacao gebruikt. Maakt dat uit? Ik vind 200 gr. cacao ook wel veel hoor, klopt dat wel?
Gr.
Melanie
Corina zegt
Ik heb ze vanmorgen gemaakt – super zeg! Lekker makkelijk te maken en heerlijk! En het is zowaar gelukt er nog wat te bewaren voor het weekend, als mijn zusje komt logeren die een suikervrij dieet volgt.
Heleen Quantrill zegt
Hey Rita,
Leuk om te horen, zeg! Ik zal morgen ook weer een paar maken denk ik, je geeft me een idee! Ik ben vandaag ook voor de bijl gegaan door mini koekjes van mijn dochter te bietsen. Van die lekkere met chocola. Had ze nog over van Kerst en ik kon er geen weerstand aan bieden! Dus wat je zegt, morgen weer met goede moed verder 😉
Groetjes!
Rita Veldmaat zegt
Hoi Heleen,
Ik heb ze gemaakt en ze zijn overheerlijk!! Heb ze gemaakt met jou ingredienten gemaakt, maar daar nog iets amandelmeel, stevia, notenpasta(krijg je een supersmaak mee)en kokossnippers aan toegevoegd! Helaas zijn het er maar een paar geworden, want ik kon me tijdens het maken van de “puree” al niet echt meer inhouden :)!
Ik ben deze week ook suikervrij gegaan, maar kreeg vanavond echt behoefte aan wat lekkers nadat mijn man en kinderen nog een overgebleven gevuld speculaas gingen eten en ik daar een paar happen van nam! en deze zat echt boordevol suikers. Tja en dan ben ik even niet te houden. haha. Morgen volop weer terug naar het hier en nu van suikervrij.
Heleen in iedergeval weer bedankt voor je superrecept.
Ben altijd weer blij met een mail van jou!
Groetjes Rita
Heleen zegt
Hee dat is vreemd! Ik heb een gewoon pak cacao uit de supermarkt gebruikt. Er staat niet op of het magere cacaopoeder is trouwens. Wat jammer dat het niet gelukt is! Kun je het nog oplossen in wat melk om er chocomelk van te maken? Of kluts er een paar eitjes en wat amandelmeel door om chocomuffins te maken…
Succes ermee!
Groetjes
Anonymous zegt
Je moet ze alleen niet proberen te maken met de biologische cacao van Joannesmolen. Snif. Ik bleef kneden, mijn hele keuken onder de cacao, bleef een droge brei, nog meer boter, nog meer olie, nope. Bleek MAGERE cacao?! Doet het niet.
De eerste keer lukte het wel met niet-bio-blijkbaar-niet-magere cacao….
Hm. Nu heb ik een droge cacao/boterbrei…Nog ideetjes wat ik daarmee kan doen?
Groetjes, Carin
vlasje zegt
Via mijn eigen webblog http://vlasleeuwenbekje.blogspot.com/ Heb ik je een award toegeknd. Als dank voor de goede info die je met ons deelt. Succes